Strand ved vesterhavet

Er du og din familie klar til en god og sikker dag ved stranden?

Solen skinner og vandet glinser!  Badebolden er pustet op, der er store smil og stemningen er god. Der er dog én ting, som kan ødelægge al idyllen – manglen på sikkerhed! Bag strandens flotte ydre ulmer der desværre mange risici. Læs vores infografik med de bedsre baderåd og undgå situationer, hvor du er kommet ud på for dybt vand.

Du kan også printe de 5 vigtigste baderåd i A4 format og hænge dem op på køleskabet. Fortæl din familie om faren og sikkerheden. A4 formatet finder du her.

Rigtig god og sikker sommer til jer! ( Klik på grafikken for stor størrelse )

Baderåd og anden nyttig information

Brug grafikken på din egen hjemmeside med koden:

<img src="https://static.katoni.dk/images/baderaad/medium.png" width="800" border="0">

Har du brug for hjælp, kan du altid skrive til steen@katoni.dk.

Nu har du forhåbentlig læst grafikken og sikkerheden skal tages alvorligt! Havet er ikke bare noget, man leger i og hvor man nemt kan svømme sig ud af farlige situationer. I 2015 rykkede TrygFondens Kystlivrednings livreddere ud mere end 60.000 gange og  27 indsatser betegnes som livreddende. Det beretter om, at der absolut er grund til ekstra opmærksomhed på sikkerheden ved de danske strande.

Det er ikke kun børn, der er ofre for havets kraft. Statistikkerne viser, at voksne mellem 45 og 64 år udgør hele 43% af de fatale danske drukneulykker i perioden 2001 til 2013. Vær derfor altid opmærksom på alle i familien, uanset alder!

Når der er helt styr på sikkerheden, så må der godt bruges lidt tid på at finde lækkert strandtøj. Og det har vi selvfølgelig også en hjælpende guide til.

Sommerens bedste badetøj

Ingen dag på stranden uden badetøj! Og der er ikke noget værre end at komme afsted med lækkert nyindkøbt badetøj kun for at opdage, at det sidder dårligt, skarver eller er uflatterende. Derfor er det vigtigt, at du ved, hvad der klæder dig og din krop og hvilke farver, der er klædelige til din hudtone. Vi synes, at enhver kvinde bør have både en bikini og en badedragt, mens mænd kan ‘nøjes’ med at vælge et par badeshorts – men også her er der forskellige modeller at holde øje med.

1. Bikinien

Vi er så heldige at have vores helt egen lingeri-ekspert siddende på kontoret. Og med Mettes ekspertviden i baghånden er vi kommet frem til de tre bedste bikinier, der klæder alle kvinder.

Trekantsbikini

Den klassiske trekantsbikini kender vi alle. Det er en blød bikini, der egner sig rigtig godt til en mindre barm. Trekantstoppen er ofte matchet med en mini trusse med bindebånd i siderne. Denne type bikini er desuden god, fordi den tørrer hurtigt, og derved slipper man for at ligge på stranden med en fugtig bikini i al for lang tid. Alternativt er der naturligvis mulighed for at have en ekstra bikini med, så kan man skifte i løbet af dagen.

Bøjle bikini

Bøjle bikinien findes i alle afskygninger, med forskellige snit og med eller uden vattering. Den er især god til en større barm, fordi bøjlen giver en god støtte, der løfter barmen. Den typiske bøjletop er ofte kombineret med et par tai-trusser, der sidder godt samtidig med, at solen får lov til at brune lår og baller.

Bandeau bikini

Bandeau bikinien er særlig god, hvis man er lille i omkredsen, da den har bindebånd om livet. Det er også smart, hvis man ligger på maven og nyder solen, men ikke gider at have tydelige bikinistreger på ryggen. Derudover tørrer bandeauen også hurtigt, fordi den hverken har bøjle eller vattering. Idet den ikke har faste skåle bliver den desuden meget fleksibel i størrelsen.

2. Badedragten

Det er ikke længere nok at have styr på bikinierne. Enhver kvinde bør som minimum have en badedragt i samlingen. Den er god til de dage, hvor vi gerne vil være aktive eller hvor maven har fået lidt for meget sol. Og faktisk så er badedragten blevet et fashion statement, og dermed et must hos alle modeinteresserede piger.

Den klassisk badedragt

Ordet ‘badedragt’ er et vidt begreb. Den fås altså i et væld af udgaver – med eller uden bøjle, med eller uden shape på maven og med forskellige benudskæringer. Den bliver typisk valgt af to årsager: Enten fordi man godt kan lide at svømme og derfor ønsker et onepiece, der ikke irriterer og som bare sidder. Den anden grund er, at man ønsker at skjule sin mave eller ønsker at føle sig lidt mere påklædt. Og så er der opstået en tredje kategori bestående af minimale badedragter, der næsten erstatter bikinien. De findes med kreative udskæringer og med kig til enten side, mave eller ryg. Denne type badedragt egner sig allerbedst til petite figurer og en mindre barm, da støtten er minimal.

Tankini

Tankinien er et godt kompromis mellem bikinien og badedragten. Den kan skjule ens mave, men kan samtidig foldes op, hvis man ønsker lidt sol på ryg eller mave. Derudover er der mange mødre, der er glade for tankinien, fordi den giver et mere påklædt look, der gør, at de føler sig bedre tilpas, når de leger med deres børn eller lige skal en tur op og hente drikkevarer eller andet. Tankinien findes ofte med et par hipster bikinitrusser, der også øger komforten.

3. Badeshorts

Som mand er badeshorts en absolut nødvendighed i feriekufferten. Men badeshorts er ikke bare badeshorts, og du skal som mand derfor gøre op med dig selv, hvilke modeller, du er mest til.

I bund og grund har du tre muligheder: Det drejer sig om det korte par, næsten boxershorts lignede badeshorts, de klassiske halvlange badeshorts og surfershorts. Hvilke mænd der bruger hvad, afhænger af personlige præferencer. Og hvor meget du går op i at få brunet lårene, når du er ved vandet.

Sommerlig mode på stranden

Nu har vi styr på badetøjet! Men hvad så med resten? Hvad skal du have på, når du bevæger dig til og fra stranden, hvad med fødderne og hvordan er det nu lige med hatte? Og strandtasker?

Tøjet til stranden

Hvad tager man over badetøjet, hvis ikke man vil gå på kompromis med stilen? Det har vi naturligvis også kigget på, og giver dig her tre favoritter til standstilen.

Som fyr er du heldig. Dine badeshorts fungerer nemlig også rigtig fint som ‘almindelige’ shorts på din ferie. Hvis du gerne vil have et par at skifte med, så er denimshorts en all-time favorit. Derudover er en tank top altid god på stranden og så husk altid en sweatshirt til om aftenen.

For pigernes vedkommende er sarongen et klassisk strand-item. Den emmer at sol og sommer og så kan den bruges på forskellige måder. Rundt om livet, båret som en toga eller blot hvilende henover huden, hvis du er blevet en anelse brændt af solen. Derudover er de lette tunikaer et must, og så skal du også huske en let jakke til de køligere aftentimer.

Sæsonens sandaler

Sandaler kommer vi heller ikke udenom. ‘Stik-i-skoene’ er skabt til en dag på stranden, og de allermest praktiske er klipklappere. De er fremstillet af gummi og er derfor perfekte til en dag med sand og vand. Og så er i år året, hvor badesandalen rent faktisk er kommet på mode – og det gælder både for fyrene og pigerne.

Derudover er Birkenstocks også gode – særligt hvis du skal gå et stykke for at komme ned på stranden. Her udemærker de sig ved en høj komfort og så passer de perfekt til danskernes sommerstil.

Som pige kan du naturligvis også vælge et par lette, pæne sandaler, der står godt til din udvalgte sommerkjole. Sørg blot for at det delikate læder ikke kommer i kontakt med havvandet.

Strandens accessories

Et af solrådene lyder, at man skal bruge hat, når man er ude i solen. Det er vi faktisk rigtig godt tilfredse med, for en cap til fyre eller en bred sommerhat til piger spiller altså ret godt! Husk i den forbindelse at overveje farven på din hat. En sort en af slagsen kan godt blive ret varm, når du ligger på stranden i høj solskin.

Strandhåndklædet er endnu en ting, du naturligvis skal have med dig. De er dejlig lange og bløde sammenlignet med et almindeligt badehåndklæde. Og så er det et faktum, at vi piger har det med at pakke ret omfattende selv til en enkelt dag på stranden – og her kommer strandtasken ind i billedet. Vælg en rummelig en af slagsen – en der kan indeholde alt fra det førnævnte strandhåndklæde, solcreme og ekstra tøj til bog, musik og anden underholdning til en dag i solen.

TIL HAM

TIL HENDE

SANDALER

ACCESSORIES

 

TIL HAM

Samsøe & Samsøe shorts

Solid tank top

Wood Wood sweatshirt

 

TIL HENDE

NLY Beach tunika
NLY Beach tunika

Levi's cowboyjakke
Levi’s cowboyjakke

Femilet sarong

 

SANDALER

Birkenstock sandaler (herre)

Topshop sandaler (dame)

Adidas badesandaler

 

ACCESSORIES

Les Deux kasket

Rip Curl hat

Marc O’Polo strandtaske

Alt i alt håber vi, at du kan finde nytte i vores infografik – og at vores tilgang til sommerstilen inspirerer dig, når du skal pakke kufferten. Om så det er til ferien ved den danske vestkyst, Skagen i uge 28 eller ferie i udlandet. Husk baderådene og du er godt på vej til en sikker og god dag ved vandet.