Vores favoritblogs med inspiration til DIY fashion

Vil du gerne sætte et kreativt og personligt præg på din garderobe, samtidig med at du forlænger dit tøjs levetid på bæredygtig vis? Så kan du med fordel læse med her. Vi har nemlig udvalgt 21 af vores favoritblogs, der bringer indlæg med DIY fashion.  

Vi har spurgt dem om deres allerbedste DIY-tips – se listen og bliv inspireret af bloggernes gode tips lige her!

 


 

Hos Katoni sætter vi pris på bæredygtighed og går ind for at skåne miljøet, men vi elsker også at forny vores garderobe med de nyeste trends. Derfor er vi helt tossede med konceptet DIY (Do It Yourself), som gør det muligt for dig at give dine gamle ting nyt liv og et personligt præg.

Vi vil gerne sætte fokus på emnet og har derfor sat os for at samle de bedste danske bloggere med DIY tøjtips. Dette i håbet om at de kan være en inspirationskilde for vores læsere, lige så vel som de er for os. Vi synes, det er skønt, at flere og flere bloggere har fokus på de muligheder, der er for, at man selv kan skabe en personlig og hjemmelavet tilføjelse til ens klædeskab.

DIY er blevet utrolig populært, og hos Katoni er vi naturligvis særligt interesserede i de moderelaterede DIY-tips. Vi synes, at det er en inspirerende tanke, at man kan forny ens garderobe for næsten ingen penge, samtidig med at det giver mulighed for at skille sig ud fra mængden – og ikke mindst at man tager et bæredygtigt ansvar.

Herunder finder du 18 udvalgte DIY-blogs – vores favoritter – som foruden en masse andre fine indlæg også bringer moderelaterede DIY-tips. Lær dem bedre at kende her og få deres bedste råd til at komme i gang og finde inspiration til DIY. 

Listen er i tilfældig rækkefølge.

 

Blognavn: HOW TO DO FASHION

Navn på person bag: Bloggen styres af den vintageelskende Nanna Martinussen.

Hjemmeside: howtodofashion.dk 

Hovedfokus:
Bloggens hovedfokus er syning i alle afskygninger med et ekstra fokus på et old school vintage look.

Eksempler på DIY:
På bloggen finder du skønne videoer til de fleste guides. Der er blandt andet indlæg om, hvordan du selv laver en usynlig lynlås, vendesyede rundinger, kjolesøm, slids med belægning, skråbåndsoplægning, bukser/jeans-gylp og en kjolelynlås.

Hvor/hvordan finder du inspiration til dine DIY-projekter?
“Rigtig meget af min inspiration kommer fra gamle håndarbejdsbøger. Jeg synes, det er sjovt at opdatere gamle teknikker til noget, der er mere nutidigt.”

Hvad er dit bedste råd til dem, som gerne vil i gang med DIY?
“Hvis du gerne vil i gang med DIY, så lad være med at være for bange for at lave noget, som er grimt. Nogle gange skal en idé prøves af flere gange, før man finder lige det, der fungerer. Det er så sjovt at lave noget selv, så det SKAL være en leg.”

 

Blognavn: Christina Dueholm

Hjemmeside: christinadueholm.dk

Navn på person bag: Christina Dueholm er 26 år og fra København.

Hovedfokus:
Christinas blog er en personlig blog, der omhandler hendes interesser og privatliv. Hun har studeret Fashion Design på Kea Design & Business, så en af hendes store interesser er naturligvis også DIY-projekter, som du kan finde mange gode tips til på bloggen.

Eksempler på DIY:
Blandt bloggens mange fede DIY-projekter er denne fine strikkede sweater.

Hvor/hvordan finder du inspiration til dine DIY-projekter?
“Inspirationen opstår ofte ud fra et behov. At jeg mangler noget i min garderobe eller mit hjem, som man ikke kan købe, eller som jeg kan lave nemmere og billigere selv. Jeg finder også en del inspiration på Pinterest.”

Hvad er dit bedste råd til dem, som gerne vil i gang med DIY?
“Det er bare at springe ud i det. Når først man lykkes med et DIY-projekt, får man blod på tanden for at lave mere. Start gerne med noget nemt og overskueligt, så det ikke bliver for stor en mundfuld.”

Blognavn: Skaberlyst

Navn på person bag: Signe Eriksen er den dygtige syerske bag den lærerige blog.

Hjemmeside: skaberlyst.dk

Hovedfokus:
På denne blog finder du foruden online sykurser en række inspirerende blogindlæg og videoer, hvor Signe, der er uddannet dameskrædder og modelkonstruktør, guider dig til fine syprojekter og deler gode skræddertips.

Eksempler på DIY:
Der er masser af eksempler på DIY på Skaberlyst bloggen. Du kan eksempelvis få råd til, hvordan du kan lave en ny halsudskæring i dine kjoler og overdele, eller hvordan du kan sy for i i et jakkeærme – og meget mere.

Hvor/hvordan finder du inspiration til dine DIY-projekter?
“Den kommer mange steder fra. Jeg bliver inspireret af at se på mennesker i gadebilledet, gå i butikker og se og prøve tøj eller mærke på de forskellige metervarer i stofbutikkerne.

Jeg er også flittig bruger af Pinterest og Instagram, hvor der er masser af inspiration til detaljer og silhuetter. Jeg har adskillige notesbøger og løs-ark med tegninger og noter til nye projekter og detaljer. Mange af dem bliver aldrig til noget, og mange idéer ændrer sig i processen, så resultatet bliver noget helt andet end udgangspunktet. Men det er jo en del af det kreative – at tingene får lov at vokse og ændre sig undervejs.”

Hvad er dit bedste råd til dem, som gerne vil i gang med DIY?
“Mit bedste råd er at sætte sig bare en lille smule ind i tingene, inden man kaster sig ud i det. Spørg andre til råds, som allerede har lavet et projekt i stil med det, du gerne vil lære. Og brug de mange online netværk, der er, til at sparre med og blive bedre. Der er så mange staldtips, der gør arbejdet lettere, og dem kan man lige så godt få med fra starten. Køb en bog om emnet, tag et (online) kursus eller læs en god håndfuld blogindlæg.

Der er masser af viden tilgængeligt om alt muligt, og hvis man bruger lidt tid på at forberede sig og sætte sig ind i det grundlæggende, så er man meget mere sikker på, at ens projekter lykkes. Og det er trods alt sjovere at bruge sin tid på projekter, der lykkes – også selvom det i første omgang tager lidt længere tid at komme i gang.”

 

Blognavn: Mettes kreahjørne

Navn på person bag: Mette Holst Nielsen leverer det kreative indhold til kreahjørnet.

Hjemmeside: metteskreahjoerne.dk 

Hovedfokus:
Bloggens hovedfokus er at lave kreative projekter for at inspirere andre. De fleste kreative DIY-projekter er strikkeprojekter, men der er også en del hækleprojekter. De forskellige DIY-indlæg handler om alt fra smukke, mønstrede tæpper til mere fashion-relaterede indlæg.

Eksempler på DIY:
Af de mange DIY-indlæg kan vi blandt andet nævne et om, hvordan man selv laver cardigans, pandebånd, sjælevarmer, bluse med flagermusærmer og strikkede bluser.

Hvor/hvordan finder du inspiration til dine DIY-projekter?
“Min inspiration til mine DIY-projekter udspringer ofte af, at jeg mangler et eller andet specifikt til mig selv eller mit hjem fx en ny varm bluse, en cardigan i skønne farver, en pude etc. Jeg synes, det er skønt at kunne tage en flot, hjemmestrikket cardigan på, som ingen andre har eller designe et tæppe, som gør mit hjem mere personligt.

Min kæreste mener, at jeg er bidt af et galt hækle-/strikkemonster. Det gør, at jeg følger meget med i diverse blogs, Instagram-profiler og Facebook-grupper. Derudover finder jeg inspiration i billeder på nettet, og når jeg mødes med andre DIY-entusiaster. Det giver grobund for nye, spændende idéer. Samtidig er alle disse kreative projekter ren terapi for sjælen.”

Hvad er dit bedste råd til dem, som gerne vil i gang med DIY?
“Mine bedste råd til dig, som gerne vil i gang med DIY, er at starte med et nemt og overskueligt projekt. Gerne en ting, som du virkelig gerne selv vil have, fx et lille fint pandebånd til vinteren. Det er med til at motivere dig.

Jeg vil anbefale, at du starter med små overskuelige projekter, som gør, at det er lettere at nå i mål. Samtidig vil du finde ud af, at du lærer rigtig meget af de første projekter, og hvad du vil gøre anderledes til næste gang.

Det kan også være en fordel at sætte en deadline for, hvornår du skal være færdig med projektet. Det kan du gøre ved fx at vælge et projekt, hvor du laver en lille accessory til dig selv, som du skal bruge til en bestemt fest, eller fordi du gerne vil lave en lille værtindegave til en bestemt anledning. Og husk, at de første DIY-projekter sjældent bliver perfekte. Men det at komme i mål med et par projekter og se udviklingen og lære af dine erfaringer vil give dig mod til at give dig i kast med nye projekter.”

 


Blognavn:
Krea mania

Navn på personerne bag: Bloggen styres af de to veninder Maja Seidelin Nørgaard og Anni Moldt.

Hjemmeside: kreamania.dk

Hovedfokus:
Bloggens hovedfokus er hækling i alle afskygninger. Der bliver hæklet alt lige fra julepynt og grydelapper til et hæklenåletui.

Eksempler på DIY:
Af fashion-relaterede DIY-indlæg kan vi nævne indlæg om, hvordan du selv laver en bobletaske, hue, flere typer pandebånd, hårelastikker og en pung.

Hvor/hvordan finder I inspiration til jeres DIY-projekter?
“Inspirationen kommer først og fremmest i hinanden. Kreamania er en blog lavet imellem to gode veninder. Når vi er sammen, arbejder vi altid på bloggen og snakker om næste projekt.

Vi finder inspirationen på loppemarkeder og i genbrugsbutikker, hvor vi også elsker at gå på opdagelse med hinanden. Inspirationen kommer generelt fra forskellige steder i hverdagen. Når man er ude at handle, på arbejde eller når man surfer rundt på internettet. Derfra samler vi små brudstykker op og sætter dem sammen til nyt.”

Hvad er jeres bedste råd til dem, som gerne vil i gang med DIY?
“Hvis vi skal komme med et godt råd til opstart af DIY-projekter, er det helt klart tålmodighed. Læs opskriften igennem inden start og find gode råd på Instagram og Youtube. Vores erfaring er, at man bliver gladest for resultatet, hvis man er omhyggelig omkring projektet fra start.”

 


Blognavn: helt & aldeles

Navn på person bag: Kvinden bag bloggen er 33-årige Mille fra Aarhus.

Hjemmeside: heltogaldeles.dk

Hovedfokus:
Der er ikke ét fokus på denne inspirerende blog, men i stedet en masse fine hverdagsglimt, der omfatter emner som rejser, mad, mode og kreative projekter. Alt sammen gengivet med smukke billeder.

Eksempler på DIY:
På bloggen finder du flere eksempler på fashion DIY. Der er blandt andet indlæg om, hvordan du laver en trendy mulepose og syr en oversized kimonokjole med pailletter.

Hvor/hvordan finder du inspiration til dine DIY-projekter?
“I mit arbejde som designer bruger jeg meget tid på trendresearch til forecasts af former og farver – når min arbejdsdag slutter, fortsætter de kreative tanker i nye spor og egne projekter. Inspirationen er ofte funktionelle DIY projekter med et æstetisk udtryk. Jeg kan blive næsten ‘høj’ af at lave noget, der kan bruges og samtidig ser godt ud. Jeg inspireres af hverdagens farver og af de mennesker, jeg er sammen med. Jeg inspireres også af mange ting, sjove bygninger, kontraster af groft og fint, af farvede klinkegulve i Spanien eller af mønstre fra de silhuetter, solens stråler kaster fra sig.

Jeg kan bruge en hel yndlingssøndag i et byggemarked på at kigge materialer og dimsedutter, man kan bruge til nye projekter. Jeg samler ideer på mine rejser og har altid en lille notesbog i tasken til tanker og streger. Nogle ideer bliver aldrig til noget, men har man en skabertrangsfølelse, er det fantastisk at lade ideerne boble.”

Hvad er dit bedste råd til dem, som gerne vil i gang med DIY?
“Læg en arbejdsplan omkring projektet, men vær åben for nye muligheder og veje til det endelige produkt – måske bliver det ikke helt, som man har forestillet sig, måske bliver det bedre. Hvis projektet er for stort og uoverskueligt, kan man nemt miste energien, men samtidig skal man huske at udfordre sig selv.

Jeg byggede på et tidspunkt et lille bord af farvede glasfliser – det var et ret stort projekt, og jeg måtte spørge flere fagmænd til råds i processen. Med tålmodighed og vilje kom jeg i mål, og jeg var pavestolt – jeg er stadig rigtig glad for mit bord!”

 

Blognavn: KreaLoui

Navn på person bag: Louise Grimm Hansen fra Århus – nu bosat i København – er kvinden bag KreaLoui.

Hjemmeside: krealoui.dk

Hovedfokus:
Louise har en stor passion for DIY, hækling og syning, hvilket også kommer til udtryk på bloggen. Generelt set består bloggen af en masse indlæg om kreative løsninger og idéer samt DIY-projekter.

Eksempler på DIY:
På bloggen er der blandt andet et fashion-indlæg om, hvordan du selv hækler en stjernemønstret clutch, og om hvordan du kan strikke din egen flotte butterfly.

Hvor/hvordan finder du inspiration til dine DIY-projekter?
Jeg finder meget af min inspiration på Instagram/Pinterest som regel. Og ellers er Google-søgninger med billeder også altid god inspiration. Da jeg blogger meget om hækling, bruger jeg også en del Facebook-grupper, hvor der bliver delt alt fra hæklede dyr og boligtilbehør til tøj.”

Hvad er dit bedste råd til dem, som gerne vil i gang med DIY?
Mit bedste råd til dem, der gerne vil lave DIY-projekter – søg inspiration på nettet, blogs, Pinterest el. lign. Der findes et hav af gode idéer og vejledninger på nettet, hvor man sagtens kan sætte sit eget præg på tingene.”

 


Blognavn:
Project Handmade

Navn på person bag: Jane er den kreative kvinde bag denne miljøbevidste blog.

Hjemmeside: projecthandmade.dk

Hovedfokus:
Bloggens store hovedfokus er på klima og bæredygtighed. Det viser sig gennem Janes indlæg om alt fra klimaforandringer og købestop til redesign og strik. Netop de kreative syslerier, der resulterer i lækkert og miljøvenligt tøj, er det, der gør Project Handmade til en inspirerende DIY blog.

Eksempler på DIY:
Der er mange fine eksempler på DIY på denne blog. Få eksempelvis en strikkeopskrift på en chunky sweater eller lær at sy en nem sommertop.

Hvor/hvordan finder du inspiration til dine DIY-projekter?
“Min inspiration, og motivation, til mine projekter kommer fra, at jeg tilbage i 2014 besluttede mig at indføre købestop på nyt tøj og lære at lave mit eget tøj. Jeg lærte at strikke i 2010 og endte tit med at gå med det hjemmelavede, men jeg købte alligevel nyt tøj af gammel vane, og det fyldte bare op i skabet.  Jeg holder stadig fast i købestoppet her tre år senere, og størstedelen af min garderobe består nu af genbrugsfund, redesign og hjemmesyet eller -strikket tøj. Det gør mig glad at skabe præcis det tøj, som jeg har lyst til at gå i.”

Hvad er dit bedste råd til dem, som gerne vil i gang med DIY?
“Start småt. Beslut dig for at sy eller strikke een ting til klædeskabet, gerne noget, som du har haft svært ved at finde i butikkerne. Eksempelvis den lækre sweater i de rigtige materialer og de rigtige farver. Og så bare gå igang. Jeg syede otte par bukser til min store dreng, før jeg fik et par, som jeg kunne lide, så ting tager tid 🙂 Og min succesrate er ikke 100 procent, men når det lykkes, så ender jeg med yndlingstøj, som jeg går med, indtil det er slidt op. Det er godt for både miljøet og pengepungen.”

 

Blognavn: MariaDenmark

Navn på person bag: Maria Fabæch Moesby er navnet på syentusiasten bag bloggen.

Hjemmeside: mariadenmark.dk

Hovedfokus:
Bloggen omhandler syning i alverdens afskygninger.

Eksempler på DIY:
Af DIY-indlæg er der på bloggen guides til, hvordan du laver din egen nederdel, draperinger på tøjet m.m.

Hvor/hvordan finder du inspiration til dine DIY-projekter?
“Jeg finder en stor del af min inspiration på Pinterest og modeblogs. Jeg går også i butikker og kigger på tøj og deltaljer og syr det, jeg ellers vil købe.”

Hvad er dit bedste råd til dem, som gerne vil i gang med DIY?
“Kast dig ud i det. Start eventuelt med et nemt projekt som fx nederdelen på min blog eller gratismønstret. Og så udvikl derfra. Fx er det nemt at tilføje lommer eller at tage udgangspunkt i stof-valg og få noget unikt, der samtidig er fedt.”

 


Blognavn:
Pagik

Navn på bloggeren bag: Pernille B. Hansen på 24 år fra Århus er personen bag Pagik.

Hjemmeside: pagik.dk

Hovedfokus:
Pagik er en blog med et bredt interesseområde. Her kan du læse om alt fra mode, kunst, rejseguides og madlavning til Pernilles egne kreative udfoldelser.

Eksempel på DIY:
På bloggen finder du eksempelvis et indlæg om, hvordan du laver en hjemmelavet peplumtop, som kan bruges til både hverdag og fest.

Hvor/hvordan finder du inspiration til dine DIY-projekter?
“Primært hos andre bloggere, der også syer deres eget tøj, eller i stofbutikker, hvor man nogle gange kan finde nogle spændende mønstre, man kan videreudvikle. Tidligere har jeg også købt symagasiner som fx Burda, der indeholder mange mønstre i forskellige sværhedsgrader.”

Hvad er dit bedste råd til dem, som gerne vil i gang med DIY?
“For mig har det været en stor hjælp, at min mor er god til at sy, og at jeg har kunne tage sykurser på min gamle uddannelse (TEKO, nu VIA DESIGN). Hvis man tilegner sig de grundlæggende færdigheder, enten ved hjælp af bekendte ellers kurser, så er det meget nemmere at sy noget, som man også passer, og som man har lyst til at bruge bagefter. Det gælder om at prøve tøjet en masse gange og tilpasse det undervejs – og det kræver helt sikkert noget tålmodighed.”

 


Blognavn:
INAINA

Navn på bloggeren bag: Aarhus-pigen Ina er den kreative blogger på inaina.dk.

Hjemmeside: inaina.dk

Hovedfokus:
På denne blog er kreativitet det altoverskyggende fokus. Ina giver tips og opskrifter til forskellige DIY-projekter og har tilmed en shop, hvor hun sælger et udvalg af sine fine produkter.

Eksempler på DIY:
Ina deler blandt andet DIY opskrifter på en lækker strikket hue til de kolde dage og et cool hæklet slips, der giver et retro look til den velklædte mand.

Hvor/hvordan finder du inspiration til dine DIY-projekter?
“Jeg har altid, fra jeg var helt lille, haft gang i rigtig mange projekter af kreativ karakter, og på en eller anden måde kommer det bare naturligt til mig. Ofte får jeg idéer ud fra noget, jeg ser på gaden eller nettet, og så kan jeg bruge lidt tid på at researche, hvordan jeg skal gribe det an, men oftest hopper jeg egentlig bare ud i det og tackler de udfordringer, der kan komme undervejs. Jeg synes, det er noget af det sjove – selvom jeg har en overordnet idé omkring projektet, så kan det udvikle sig til noget helt andet, end jeg egentlig havde tænkt først, fordi der opstår nye idéer undervejs pga. materialevalg eller nyopståede idéer.

Derfor har jeg også et lager hjemme af forskellige kreative materialer – så kan jeg altid gå i gang, når idéen opstår. Det gør det bare væsentlig nemmere at komme igang. Så dybest set kan du også sige, at mit lager inspirerer mig.”

Hvad er dit bedste råd til dem, som gerne vil i gang med DIY?
“Det er vigtigt ikke at overtænke, tror jeg. Hop ud i det og se, hvad der sker. Du kommer rigtig langt med tålmodighed og gå-på-mod. Og så husk, at Rom ikke blev bygget på én dag. Start i det små. Der findes så mange fine vejledninger på nettet til forskellige ting, så start med noget af det, der er beskrevet godt med billeder og tekst. Derfra kan der bygges en masse ovenpå. I virkeligheden gælder det mest af alt om lysten til at skabe noget. Du kommer rigtig langt med basisskills inden for de forskellige kategorier. Du kan skabe de smukkeste ting ved bare at kunne strikke eller hækle én enkelt type maske eksempelvis. Derefter bygges der stille og roligt ovenpå, og du kan begynde at lege mere frit.”

 

Blognavn: Peekaboo Design

Navn på bloggeren bag: Bloggen styres af den erfarne designer Lene Nissen fra København.

Hjemmeside: blog.peekaboodesign.dk

Hovedfokus:
Peekaboo Design er en virksomhed og blog, som beskæftiger sig med alle former for DIY-projekter, især til garderoben eller hjemmet.

Eksempler på DIY:
På bloggen finder du blandt andet både DIY-guides til at lave din egen nederdel, kjole, læder shorts, taske eller eksempelvis en cool blazer. 

Hvor/hvordan finder du inspiration til dine DIY-projekter?
Jeg er konstant nysgerrig og har altid været det… Jeg er typen, der ser noget og tænker “kunne man ikke gøre det bedre, eller i hvert tilfælde kunne jeg gøre det præcis, som JEG gerne vil have det”… og så udtænker jeg en måde, hvorpå det kan lade sig gøre.

Og hvor jeg finder inspiration til de ting, jeg laver… det ved jeg faktisk ikke, det kan være overalt – på nettet, i bøger og blade eller noget jeg har set på gaden. Der er ikke bestemte steder, jeg leder efter inspiration. Først når jeg har kredset mig ind på et materiale eller en stil, jeg gerne vil arbejde med, så kan jeg godt finde på at søge mere information og inspiration på nettet. Men det er ofte materialer, der bestemmer, hvad jeg vil lave. Hvis jeg lige har fundet nogle skønne bordben eller en sjov vase, så er det måske det, jeg arbejder ud fra, og det ender så op som en reol og en lampe eller noget helt tredje.”

Hvad er dit bedste råd til dem, som gerne vil i gang med DIY?
“At de skal bare kaste sig ud i det! Prøv at få fingre i nogle materialer gratis, så har man lettere ved at sige “skidt pyt”, hvis det ikke bliver godt første gang. Så gå en tur forbi storskraldsbunken og se, om ikke der ligger noget “guld” og gemmer sig. Måske er det bare et par gamle skifterammer i første omgang… Måske skal glassene ud og i stedet sættes sammen med clips fra Tiger butikken, og så har du super fin og let ramme til pressede blomster eller papirklip/gækkebreve…

Måske står der noget hvidt porcelæn, der skriger på at blive strintet til med porcelænsmaling, så du får dit helt eget og meget personlige stel. Det er noget med at se muligheder i ALT. Og måske specielt det, man lige står og mangler… og kig på Facebook og dba efter effekter, der bortgives… Og så tænk kreativt…”

 

Blognavn: Cityprinsesserne

Navn på bloggeren bag: Bag Cityprinsesserne er den kreative kvinde Maybritt Laisbo.

Hjemmeside: cityprinsesserne.dk

Hovedfokus:
På denne blog er der noget for enhver smag: Du finder alt fra anbefalinger af lækre cafeer og barer til kreative indlæg om DIY.

Eksempler på DIY:
Maybritt guider dig til sjove projekter som at lave tekstiltryk til eksempelvis en T-shirt og giver dig vejledning til mere udfordrende DIY-projekter som at customize en skjorte ved at tilføje en ny skjortekrave.

Hvor/hvordan finder du inspiration til dine DIY-projekter?
“Min inspiration kommer fra mig selv. Jeg følger ingen DIY blogs. Og jeg prøver meget at gøre det sådan, at det er originale ting, så når jeg får en idé, tjekker jeg nettet op for at se, om andre har gjort det samme, for nogle gange kan det jo godt være noget, vi har set et sted.Og nogle gange laver jeg det alligevel, hvis jeg syntes, det er rigtig fedt.

Inspirationen kommer ofte, når jeg går på loppemarkeder. Der kan jeg falde over et stykke tøj, hvor jeg får en idé med stoffet eller en idé til, hvordan jeg kan customize det.
Jeg køber også gerne basisvarer som T-shirts og skjorter og laver dem om. Jeg har eksempelvis nogle lange handsker liggende, som skal customizes til nytår, og som er købt på nettet.

Det kan også være broderier, jeg finder, som bliver til slips og tasker, eller som bliver syet på en basisvare. Og rigtig mange gange laver jeg flere udgaver af den samme ting, fordi gerne vil afprøve, hvad der sker med de forskellige udtryk, alt efter om jeg ændrer teknik eller stof.”

Hvad er dit bedste råd til dem, som gerne vil i gang med DIY?
“Lige pt. er jeg i gang med at hækle, og der dukker ideer op, imens jeg gør det. Så måden at få ideer og inspiration på, og som er mit bedste råd til at komme i gang, er bare at gå i gang, for det er i processen, at ideer tager form.”

 

Blognavn: Monsters Circus

Navn på bloggeren bag: Mette Holm styrer den kreative blog Monsters Circus.

Hjemmeside: monsterscircus.com

Hovedfokus:
Monsters Circus er et fristed for kreativitet, hvor bloggeren Mette fokuserer på skandinavisk design, ægte håndværk, styling og kreative idéer til dig og dit hjem.

Eksempler på DIY:
Monsters Circus er meget koncenteret om DIY-projekter, og man kan hente en masse inspiration fra siden. Der er både lavet indlæg om, hvordan du laver din egen kimono, halskæde, udsmykning af sweater og meget mere.

Hvor/hvordan finder du inspiration til dine DIY-projekter?
“Det lyder som en kliché, men alle steder i naturen, på designscenen og blandt kunst. En masse af mine projekter bliver skabt ud fra mine egne ønsker for smukt design til en overkommelig pris. Moodboarding hjælper mig rigtig godt på vej”.

Hvad er dit bedste råd til dem, som gerne vil i gang med DIY?
“Bare kast Jer ud i det. Det kræver som regel ikke megen tid investeret, men uanset projektets art eller størrelse, vil det kunne mærkes på “velvære-kontoen”. En mindfulness stund med et fysisk projekt, kan være et skønt pusterum i en hektisk hverdag, som mange gange leves på mobilen eller computeren.”

 

Blognavn: Flair

Navn på bloggeren bag: Bag bloggen er dygtige Michelle-Marie, som er bosat i Aalborg.

Hjemmeside: flair-blog.dk  

Hovedfokus:
Michelle-Marie har om nogen flair for kreativitet. De kreative evner deler hun ud af på sin blog, hvor projekterne favner bredt. På Flair bloggen er der således ikke ét hovedfokus, men du kan i stedet finde inspiration til DIY-opskrifter på alt fra indretning til tøj.

Eksempler på DIY:
Michelle-Marie guider dig både til at lave fint tøj og sjove accessories. Få eksempelvis hendes tips til at hækle en varm cardigan eller til at sy dine egne 80’er scrunchies til håret.

Hvor/hvordan finder du inspiration til dine DIY-projekter?
“Inspirationen til min projekter kommer mange steder fra bl.a. fra mit arbejde på Vrå Højskole, hvor jeg til dagligt er omgivet af kreative mennesker. Derudover besøger jeg dagligt Pinterest og Instagram samt andre blogs.”

Hvad er dit bedste råd til dem, som gerne vil i gang med DIY?
“Når man skal lave et DIY projekt, skal du ikke være bange for at fejle. Prøv dig frem. Start med små projekter og brug evt. Google eller Pinterest til at søge efter hjælp. Man skal ikke tro, at man kan gøre det perfekt første gang, hver gang. Nogle gange vil man fejle, men så prøver man bare igen.”

 


Blognavn:
FiftyFabulous

Navn på bloggeren bag: Pia Trans er den fabulous kvinde bag bloggen.

Hjemmeside: fiftyfabulous.dk

Hovedfokus:
FiftyFabulous er en lækker livsstilsblog, der indeholder en bred række emner som bøger, rejser og mode – og naturligvis også DIY. Inden for DIY-kategorien er det særligt strik, der fylder hos denne livsglade blogger.

Eksempler på DIY:
Pia er en dygtig strikker og deler gerne ud af tips og opskrifter. Du kan eksempelvis få inspiration til at strikke en vamset trøje eller en fin pung til at opbevare hverdagens vigtigste items i.

Hvor/hvordan finder du inspiration til dine DIY-projekter?
“Jeg finder vel i virkeligheden først og fremmest inspiration til mine DIY-projekter i min hverdag. Det sker typisk, når der er et eller andet, jeg mangler, og som jeg ikke uden videre kan købe: Så laver jeg det selv. Tit bruger jeg internettet til at finde ud af, hvordan andre har løst en given opgave, men som regel ender jeg med at gøre tingene på min egen måde. Især når det kommer til strik, laver jeg nærmest altid selv mine opskrifter, fordi jeg aldrig kan finde lige præcis den trøje, jeg drømmer om.”

Hvad er dit bedste råd til dem, som gerne vil i gang med DIY?
“Mit bedste råd til andre med kløe i de kreative fingre må næsten være bare at kaste sig ud i det. Lad være med at overtænke det – bare prøv dig frem. Og vær ikke bange for at skrotte et projekt, som ikke udvikler sig helt, som du havde ønsket. Man kan altid begynde forfra, og det bliver bare nemmere og nemmere for hvert forsøg!”

 

Blognavn: Frk Hansen

Hjemmeside: frkhansen.dk

Navn på person bag: Gabriella Hansen er frøkenen bag Frkhansen.dk.

Hovedfokus:
Gabriellas blog indeholder mange af hendes kreative ideer, hvor DIY og secondhand, der blandt andet omhandler tøj, smykker og bolig, spiller en vigtig rolle. Der er rigelig med kreativ inspiration at hente for både helt grønne amatører og mere øvede folk.

Eksempel på DIY:
På Gabriellas blog kan du blandt andet se, hvordan du kan lave dine egne øreringe ud af tandstikker.

Hvor/hvordan finder du inspiration til dine DIY-projekter?
“Jeg finder inspiration i naturen, når jeg kigger efter tidens tendenser og toner. Her er altid lækre farver, materialer og former at arbejde med.

Jeg er også flittig bruger af Pinterest. Det er et stort smukt billedebibliotek af konkrete DIY-projekter, inspirerende fotografier og ideer til boligindretningen.

Det er ikke forbudt at blive inspireret af andre, det er helt naturligt, og det skal omfavnes. Men prøv at giv tingene dit eget personlige præg, så det ikke bare er andres kreative projekter, du gengiver, men du husker at tilføje, ændre eller udskifte noget. Vælg for eksempel andre farver, motiver eller former.”

Hvad er dit bedste råd til dem, som gerne vil i gang med DIY?
“Start i det små. Det er nemt at knække halsen, hvis man kaster sig ud i for store projekter. Start i stedet med de små, overskuelige projekter, så finder du også ud af, hvor du er bedst. Prøv at spraymale en vase/lampe eller stol fra genbrugsbutikken eller sommerens loppemarked. Lav nye køleskabsmagneter. Tegn din egen illustration til væggen. Den slags små projekter kan være med til at spore dig ind på hvilken type DIY’er, du er.

Når først du ved det, er der ingen grænser for, hvad du synes er sjovt at kaste dig ud i. Og husk, at det af og til kan kræve en masse kiksede forsøg, før tingene lykkes. Det hører med og gør os bare ekstra stolte, når et DIY-projekt virkelig lykkes og sidder lige i skabet!”

 

Blognavn: unikarina

Hjemmeside: unikarina.dk

Navn på person bag: Bloggen styres af den kreative kvinde Karina Krohn.

Hovedfokus:
Siden Karina var barn, har hun haft en stor passion for kreativitet og det at gøre det selv. På hendes blog er der fokus på kreative kreationer i strik, filt og syning. Inspiration og opskrifter er der rigeligt at hente af.

Eksempler på DIY:
Der er mange forskellige flotte kreationer på bloggen. Der er eksempelvis et par opskrifter på, hvordan du kan sy din egen taske.

Hvor/hvordan finder du inspiration til dine DIY-projekter?
“Jeg finder inspiration via Pinterest, Instagram, blogs, magasiner, kunst samt naturen.”

 Hvad er dit bedste råd til dem, som gerne vil i gang med DIY?
“Jeg tænker, at det bedste råd er et meget kliché svar, men spring ud i det. Find evt. tøj i genbrug, som kan omformes til noget nyt – eller blot giv det en dekoration, og det er nyt og unikt. Prøv teknikker af. Nogle gange lykkes det – nogle gange er der plads til forbedring.”

 

Blognavn: Susannes blog

Navn på person bag: Bloggen styres af den strikkeglade Susanne Gusstafsson.

Hjemmeside: susanne-gustafsson.dk

Foto: Maria P.

Hovedfokus:
Bloggens hovedfokus er strik, syning og rejser. Der er mange indlæg om både strik til dig, børn og baby. Yderligere er der også inspiration til boligen og madopskrifter.

Eksempler på DIY:
Af de mange DIY-indlæg på bloggen kan du blandt andet finde guides til at lave dit eget tørklæde, kosmetikpung, trekantsjal og poncho.

Hvor/hvordan finder du inspiration til dine DIY-projekter?
“Jeg finder inspiration alle vegne – på museer, i naturen, i magasiner og på rejser. Marokko er min store darling, som altid inspirerer mig meget. Gamle håndarbejder på danske og udenlandske museer holder jeg også meget af. Og når det gælder tøj, følger jeg naturligvis med i, hvad der rører sig.”

Hvad er dit bedste råd til dem, som gerne vil i gang med DIY?
“Mit bedste råd til alle, der gerne vil i gang med DIY (eller GDS) er, at starte med noget super nemt, som f.eks. en karklud (ja, det er jeg jo blevet lidt kendt for), eller et lille babytøjsprojekt. Noget, som ikke behøver være så pokkers perfekt, og som allermest giver glæden ved netop at gøre-det-selv.

Jeg har tildligere udtalt, at strikning/hækling m.m. er en form for meditation, hvilket jo er vældig aktuelt i dagens Danmark. Vi har alle brug for pauser og pusterum, og især synes jeg, de unge fortravlede karriere-mødre skal unde sig selv lov til at holde fri med lidt kreativitet indimellem.”

  

Blognavn: Kvalitid

Hjemmeside: kvalitid.dk

Navn på person bag: Hæklespecialisten Trine Hansen står bag Kvalitid.dk.

Hovedfokus:
Trine specialiserer sig i at hækle og hækler især tøj til sin lille søn, så her kan man blandt andet finde inspiration til projekter til småbørn. Der er mange forskellige opskrifter til diverse hækleprojekter, som alle er lavet i de fineste designs med lækre detaljer.

Eksempel på DIY:
Vi har blandt andet fundet hendes indlæg frem med, hvordan man hækler sin egen yndige clutch.

Hvor/hvordan finder du inspiration til dine DIY-projekter?
“De sociale medier (primært Instagram og pinterest) og blogland er mine helt store inspirationskilder. Det er forskelligt, hvordan jeg går til en ny idé. Nogle gange har jeg selv fået en idé og søger inspiration til udførsel og udtryk hos andre dygtige og kreative mennesker. Andre gange er jeg blevet inspireret af en andens værk og tilføjer ofte mine egne ideer og gør det til mit eget. Jeg får ofte nye ideer til nye projekter undervejs i ét projekt – kreativitet avler kreativitet :)”

Hvad er dit bedste råd til dem, som gerne vil i gang med DIY?
“Nok lidt en kliché, men det er det jo fordi, det er rigtigt: “Kast jer ud i det!” Det er ikke sikkert, at projekterne bliver flotte eller perfekte første gang eller hver gang, men gør projekterne færdige og lær af hvert projekt.”

 

Blognavn: Stjernefrø

Hjemmeside: stjernefroe.blogspot.dk

Navn på person bag: Kreative Christina Husted fra Københavns-området står for bloggen.

Hovedfokus:
Christina er endnu en kreativ hjerne, der brænder for at sy, hækle og hvad hun ellers måtte have lyst til at kreere. Som mor til tre er der mange børnevenlige gør-det-selv-projekter, som man kan lade sig inspirere af. Desuden syr hun tit bluser og andet tøj i cool designs til sine børn.

Eksempel på DIY:
Du kan blandt andet finde Christinas vejledning til at lave din egen lille makeuppung.

Hvor/hvordan finder du inspiration til dine DIY-projekter?
“Jeg finder inspiration til mine projekter på andre blogs, i magasiner, i stofkataloger, i butikker eller når jeg møder mennesker. Det kan være alle steder, det handler om at holde øjnene åbne.”

Hvad er dit bedste råd til dem, som gerne vil i gang med DIY?
“Hvis du er nybegynder, så start med små projekter. Generelt er børnetøj nemt at sy. Det skal ikke tilpasses, og man kan nemt kombinere farverige stoffer, forskellige tryk og mønstre. Der er rigtig mange gode og meget beskrivende DIY’er på nettet.

Man kan også melde sig til et kursus – der findes en del aftenkurser. Nogle bloggere har også dannet deres egne små sy-klubber. Så er man heldig, kan man måske finde sådan én tæt på, hvor mange bor.”

 

 Vi håber, at alle disse blogs med gode DIY-tips til tøj og accessories har inspireret dig, og at du har fået blod på tanden til at udfolde dig i et kreativt univers. Skab din egen unikke garderobe; det er bare frem med nål og tråd, strikkepindene eller hæklepindene – kun fantasien sætter grænser!

Hvis du kender til gode DIY-bloggere eller selv har erfaring med DIY-projekter, så del endelig dine ideer og råd med os i kommentarfeltet herunder.

Formålet med denne liste er at give bloggerne den anerkendelse, som de fortjener. Listen indeholder på ingen måde nogen form for sponsoreret promovering af enkelte personer og deres tilknyttede virksomheder eller anden reklame.