Sikker påklædning: Sådan undgår du lommetyveri

Overblik

Vidste du, at lommetyveri igen er en stigende tendens?

Ikke mig! Men det er desværre en realitet.

I Danmark er antallet af lommetyverier steget markant. Politiet registrerede i 2016 i alt 50.501 anmeldelser fra folk, som havde været udsat for tasketyveri, tyverier fra lommer og tasker samt tricktyverier på gadeplan. Til sammenligning registrerede politiet ”kun” 40.985 anmeldelser på selvsamme i 2015.

Danmarks Statistik – statistikbanken.dk

Dette er en stigning på intet mindre end 23 %, som vidner om, at tyvene enten er blevet bedre til at stjæle, eller at vi er blevet mere uopmærksomme, når vi håndterer vores værdigenstande.

Måske er begge dele aktuelle?

Vi kender det alle sammen:

Vi går på gaden med mobilen i jakkelommen, pungen i baglommen på bukserne og computeren/tabletten i rygsækken eller håndtasken. Vi bemærker ikke folk omkring os, og kun alt for sjældent strejfer tanken os:

Måske skulle jeg være mere opmærksom på, hvor mine værdigenstande egentlig ligger?

I stedet bliver vi ofte først opmærksomme på det, når det er for sent, og ulykken er sket.

Ville det ikke være smartere, hvis vi blev mere opmærksomme på, hvor vi egentligt placerer vores værdigenstande?

Jo! Lige præcis derfor har jeg samlet 7 gode råd mod lommetyveri (klik på billedet for at se en større udgave), som du allerede kan begynde at gøre brug af i dag. Længere nede i indlægget anbefaler jeg desuden en række innovative og stilfulde produkter, som beskytter dig mod lommetyveri – uanset om du skal en tur i byen, på opdagelse i naturen eller noget helt tredje.


7 gode råd mod lommetyveri

Tyverisikrede produkter: Lær de skjulte funktioner at kende

Nu tænker du måske:

”Er det smart at skrive et indlæg, som gør lommetyvene opmærksomme på, hvor de skjulte lommer og lynlåse sidder?”

Til det har jeg kun én ting at sige: Mange lommetyve kender dem allerede.

De tyverisikrede lommer og lynlåse holder ikke lommetyvene væk, men gør det derimod sværere for dem at stjæle fra dig. Jeg tror ikke, at vi kan komme lommetyveri helt til livs, men vi kan i hvert fald forsøge at gøre det sværere for dem at stjæle fra os!

Der findes et væld af tasker og modetøj, som ser smart ud og trender, men hvor mange designere har egentligt de snu lommetyve i fokus?

For tiden er det mærker som Pacsafe, Clever Travel Companion og Pick Pocket Proof, som er førende inden for markedet af blandt andet tyverisikerede tasker, punge, tørklæder, skjorter og bukser.

Jeg hører ofte:

”Funktionelt tøj kan ikke både være smart og flot”.

I beg to disagree!

Jeg har derfor samlet et udvalg af tyverisikerede produkter fra ovenstående mærker. Det er alle produkter, som er til at købe hos både danske forhandlere, på Amazon eller deres egen hjemmeside.


Tyverisikret påklædning til arbejdet og byen

Når du skal vælge outfit til arbejde eller en tur i byen, har kvalitet og design meget at sige. Det er dog også smart at tænke over, om lommerne i eksempelvis tasken eller jakken kan lukkes med lynlås, hvor lommerne er placeret og generelt, hvorvidt du er et nemt offer for lommetyveri. En generel huskeregel er at undgå tasker, jakker og lignende, hvor lommer ikke kan lukkes med lynlås. Hvis du blot har en magnetlås eller knapper til lukning, gør du det nemmere for lommetyvene at få fat i dine værdigenstande. Du kan dog nemt købe dig fattig i tasker og tøj sikret mod lommetyveri. Udvalget nedenfor kan derfor ses som inspiration til, hvad du skal holde øje med, når du fremadrettet eksempelvis køber tasker, punge og jakker, og hvordan du generelt kan sikre sig bedre mod lommetyveri. De udvalgte produkter har simple og funktionelle designs, hvilket gør dem oplagte at påføre sig på arbejdspladsen, en tur i byen eller på en aktiv ferie.

Tørklæder:
Clever Travel Companion har designet et smart tørklæde, som har to indbyggede lommer med lynlås. Lommerne har plads til alt fra pas til betalingskort og mobiltelefon. Det er et tubetørklæde i løst og krøllet design, hvilket skjuler de indbyggede lommer med plads til værdigenstande. Det er derfor den perfekte accessory til en bytur, sight-seeing tur eller trekking tur, da det både skjuler værdigenstandene for lommetyve og samtidig giver dig mere fleksibilitet i form af ikke at skulle medbringe en taske til tingene.

Clever Travel Companion


Underbukser
Clever Travel Companion har også designet herreunderbukser med to indbyggede lommer med lynlås. Lommerne har også plads til alt fra pas, betalingskort og mobiltelefon. Lommerne er placeret foran på underbuksen og et smart alternativ, hvis man ikke ønsker at opbevare sine værdigenstande i jakken, bukserne eller tasken.

Clever Travel Companion


Herrebukser/shorts:
Pick-Pocket Proof har designet et par tyverisikerede herrebukser og -shorts, som har et enkelt og stilrent design, hvilket gør det muligt at bruge dem på arbejde eller i byen også. Bukserne har ni lommer, hvor to af dem er triple secure og fem af dem double secure. Derudover er to af de i alt ni lommer skjult og derfor ikke direkte synlige for andre end vedkommende, som har bukserne på.

Pick-Pocket Proof 

 

Pick-Pocket Proof


Herreskjorter:
Pick-Pocket Proof har også designet en herreskjorte, som ligesom bukserne har et enkelt design og fås i forskellige farver. Skjorten har fire lommer i alt, hvor to af dem er skjult og kun direkte synlige for vedkommende, som har skjorten på. Man kan med fordel kombinere den tyverisikrede skjorte fra Pick-Pocket Proof med bukserne fra selvsamme mærke for at opnå et enkelt look, der kan bruges på arbejde og i byen.

Pick-Pocket Proof


Nederdel:
Pick-Pocket Proof har ligeledes designet en nederdel i enkelt design til damer, som både kan bruges på arbejde og i byen. Nederdelen kan fås i forskellige farver og har hele fem skjulte lommer, som ikke er direkte synlige for andre end vedkommende, som har dem på.

Pick-Pocket Proof


Dameskjorte:
Pick-Pocket Proof er generelt store inden for udviklingen af tøj sikret mod lommetyveri. De har foruden ovenstående også designet en dameskjorte i samme enkle design og farvemuligheder som herreskjorterne. Denne skjorte har dog kun én lomme, som er placeret tydeligt ved brystet.

Pick-Pocket Proof


Shopper:
Pacsafe er et andet anerkendt mærke, som producerer tasker og punge sikret mod lommetyveri. De har designet en taske, som de kalder ”Slingsafe”. Den kan fås i henholdsvis 18L og 14L og i farverne denim og sort. Det er en flot taske med små, smarte detaljer og ét stort rum. I hanken er der indlagt wire, hvilket gør det umuligt for lommetyve at klippe eller skære remmen over. Derudover er der også indlagt wire i stoffet foran og under tasken, som gør det umuligt for lommetyve at skære siden eller bunden op. Det er den perfekte taske til en dag på arbejdet eller en tur i byen, da den kan rumme meget og samtidig har plads til computer. Foruden det indlagte wire og de mange lommer med lynlåse er der en RFID sikker lomme, som forhindrer identitetstyveri fra rejsekort, betalingskort mv.

Pacsafe


Rygsæk:
Pacsafe har også designet op til flere rygsække, hvor en af de populære modeller er ”Slingsafe” rygsækken på 20L med dertilhørende bæltetaske. Rygsækken kan både fås i farverne sort og denim. Det er en smart taske med flere funktioner som eksempelvis den aftagelige bæltetaske, som sidder foran på tasken. Desuden er der indlagt wire i skulderstropperne, hvilket igen gør det umuligt for lommetyve at klippe eller skære skulderstropperne over. Tasken har også tyverisikrede lynlåse, hvilket forhindrer lommetyve i at trænge ind med en skarp genstand og stjæle værdigenstande. Foruden det indlagte wire og de tyverisikrede lynlåse har tasken en RFID sikret lomme, som forhindrer identitetstyveri fra rejsekort, betalingskort mv. Det er den ideelle rygsæk til arbejdet eller studiet, da den kan rumme meget og har et polstret rum til computer.

Pacsafe

Tyverisikret påklædning til outdoor aktiviteter og ferie

Når du i stedet skal på udendørsudflugter eller ferie, betyder designet ikke nødvendigvis alt, men det gør komforten og funktionaliteten til gengæld. Det er vigtigt, at du vælger nogle produkter, som er slidstærke og ikke mindst behagelige at have på. Det er generelt vigtigt, at du vægter komfort og kvalitet for at sikre dig produkter, som kan bruges igen og igen. Desuden er det værd at overveje, hvorvidt du ønsker at bære dine værdigenstande tæt på kroppen eller i en taske ved siden af. På en aktiv udflugt eller ferie kan det være smart ikke at skulle medbringe en taske, da det giver dig mere fleksibilitet. Produkterne nedenfor er derfor valgt med fokus på fleksibilitet og sikker opbevaring af værdigenstande. Står du og skal på ferie, så er en anden rigtig god måde at undgå lommetyveri på ved at vejlede sig godt hos dit rejseselskab omkring forholdene i det land, du skal besøge. Mange rejsebureauer så som Svane Rejser sender nemlig også vejledninger ud omkring forholdene på deres forskellige destinationer.

Sweatshirt:
Clever Travel Companion har designet en lækker og funktionel sweatshirt til både herrer og damer. Den har fire indbyggede lommer (to store og to små) med lynlåse, som har plads til pas, betalingskort og mobiltelefon, men derudover er der også plads til en tablet som eksempelvis en Kindle eller Ipad.

Clever Travel Companion


Leggins:
Clever Travel Companion har ligeledes designet dameleggins med to indbyggede lommer (en lille og en stor), som er placeret som henholdsvis en sidelomme og en forlomme. Lommerne har plads til alt fra pas, betalingskort og mobiltelefon til høretelefoner og kontanter. De er ideelle til en dag på farten, hvor man ikke ønsker at medbringe en taske.

Clever Travel Companion


Tanktop:
Clever Travel Companion har også designet en funktionel tanktop til både herrer og damer, som har to indbyggede lommer med lynlåse placeret på hver sin side under armene. Lommerne har blandt andet plads til pas, betalingskort, mobiltelefon og høretelefoner samt kontanter. Lommerne er desuden designet på en måde, som gør, at de ikke bliver tunge og irriterende at gå rundt med.

Clever Travel Companion


Herrebukser/shorts:
Pick-Pocket Proof har designet et par outdoor herrebukser, som kan laves til shorts ved at lyne materialet fra knæet og ned ad af. Bukserne er i et slidstærkt materiale og med et smart design. Bukserne har elleve lommer, hvor fem af dem er triple secure og seks af dem double secure. De giver dig mange muligheder for at skjule dine værdigenstande.

Pick-Pocket Proof


Damebukser:
Pick-Pocket Proof har ligeledes designet outdoor bukser til kvinder, som har fjorten lommer, hvoraf seks af lommerne ikke er direkte synlige for andre end vedkommende, der har dem på. Materialet er utroligt slidstærkt og især velegnet til udendørsaktiviteter og ferier, hvor man er på farten. Bukserne kan med fordel foldes op til lidt over knæet, så det bliver til knickers.

Pick-Pocket Proof


Rejsetaske:
Pacsafe har designet en rejsetaske med et sporty look, som kan fås i fire forskellige størrelser. Rejsetaskerne er inspireret af de såkaldte duffelbags, som kan rumme meget og samtidigt er multifunktionelle, da de både kan bæres i hånden, som skulderrygsæk eller som rygsæk. Foruden de multifunktionelle funktioner er der indlagt wire rundt om hele tasken, hvilket forhindrer lommetyve i at skære eller klippe i tasken for at komme ind til værdigenstande. Der er også en dobbeltsikret lynlås, hvilket gør det sværere for lommetyve at trænge ind med en skarp genstand.

Pacsafe


Pengebælte:
Pacsafe har også designet et simpelt pengebælte, som har et skjult rum på bagsiden til kontanter. Det er en smart accessory, hvis du nemt og sikkert skal have kontanter med på farten. Bæltets design er i sig selv super enkelt og kan blende nemt ind i ethvert outfit.

Pacsafe


Pung:

Pacsafe designer ligeledes både punge til dagligdagsbrug og til den rejsende, som ligesom mange andre produkter fra mærket er RFID sikret og forhindrer derved identitetstyveri fra rejsekort, betalingskort mv. Pungen fra Pacsafe har mange rum, hvilket gør det nemt at få plads til eksempelvis betalingskort, medlemskort, kontanter og pas. Foruden RFID sikringen har pungen også en aftagelig og justerbar rem, som gør det nemt at hænge den fast i en taske eller jakkelomme.

Pacsafe

Den digitale djævel – hvordan undgår jeg den?

Den digitaliserede verden udvider lommetyvenes job.

Men hvordan det?

Før i tiden gik lommetyvene måske kun efter selve pungen, hvis de var interesserede i kontanter og/eller betalingskort, men eftersom flere banker har indgået aftaler med eksempelvis MobilePay, PayPal og Dankort App, er kontaktløs betaling nu også en mulighed. Det betyder, at lommetyve kan finde stor gevinst i blot at stjæle en mobiltelefon, tablet eller lignende.

Det er derfor vigtigere end nogensinde før at have fokus på online lommetyveri.

Lad mig starte med at spørge: Hvor ofte er du opmærksom, når du kører dit kort igennem en automat eller henter en app på din mobil/tablet?

Til det kan jeg personligt svare: Ikke særligt ofte! Egentlig er det ikke noget, jeg tænker nærmere over i min hverdag.

Men det burde jeg måske. Online lommetyve kan nemlig, med rette udstyr og teknologi, gøre livet surt for os. De kan eksempelvis hacke en app, hvor du tidligere har brugt dine betalingsoplysninger, og de kan endda udvikle en spil-app, betalings-app eller lignende til download, hvor du indtaster dine betalingsoplysninger, som de efterfølgende misbruger. De kan dog også tilkoble et lille device til en dankort-automat eller hæveautomat, som kopierer og indsamler dine betalingsoplysninger, når du betaler eller hæver penge.

I forlængelse deraf er det en god idé at holde øje med følgende, når du handler på nettet eller i en app:

Kort sagt: Lommetyve finder hele tiden på nye måder at stjæle på.

Med udviklingen i tøj og accessories, der er optimerede mod lommetyveri, bliver det dog heldigvis sværere og sværere for lommetyvene at stjæle. Og hvis du foruden sikker påklædning samt kritisk online adfærd også husker de 7 gode råd, er du godt klædt på til dit næste eventyr – med alle værdigenstande i god behold.