Gadget guiden til skituren

Nu er kulden så småt ved at indtage Danmark, og selvom vi ikke har mange bjerge at skue, bliver snowboard- og skientusiasterne alligevel spændte. Det er nemlig nu, man skal begynde at planlægge sin næste skiferie!

Derfor har jeg valgt at skrive om det nyeste og smarteste high tech udstyr, som sikrer skituren mere sikkerhed og bedre komfort. Vi er nemlig nået rigtigt langt med teknologi i tøj, og mange af de produkter, jeg stødte på i min søgning, passer perfekt til skiløjperne.

Hvis du er typen, der nemt fryser på løjperne, løber for mange risici, mangler plads til dit udstyr eller bare mangler gaveideer til din snowboard-afhængige kæreste eller ven, så læs med her!

Klik her hvis du vil se listen af produkter med det samme.

 

Trøjen der varmer

high-tech-clothing-ski-_04

future-shoeRavean 5v Hoodie er en trøje, du kan tage indenunder skijakken, og som kan varme dig med 3 forskellige temperatur-indstillinger takket være sine integrerede varmepaneler.

Energien får den fra et 5V batteri, som følger med i købet. Batteriet kan også oplade din mobil, hvilket er ret smart, hvis du er på bjergtoppen og mangler et opkald.

 

Den smarte jakke

Jeg har tidligere nævnt denne jakke, fordi den simpelthen er for fed. Begynder det at sne og blæse, mens du står på ski? Så kan du lukke dig inde med denne jakke. Den kan nemlig lynes helt op over hovedet, samtidig med at den har integrerede briller, så du undgår at ramme træerne på vej ned ad bjerget.

herooooooo

Derudover har jakken også musikkontrol på ærmet og højtalere i hætten, så du stadig kan styre din musik uden at tage mobilen eller iPod’en ud af lommen. Og som bonus er du også nemmere at finde, hvis du ligger under 2 meter lavine-sne, takket være Reccos lavine redningssystem.

 

Lugtfri sokker

Du har stået på snowboard eller ski hele dagen og snupper lige en after-ski øl eller to, inden du falder om på hotelsengen. Men du tager ikke skistøvlerne af, af frygt for at den slemme duft, der efterfølger, skulle skræmme de andre gæster. Nu er det slut med det!

Disse sokker absorberer de dårlige dufte, som vi alle kender fra vores skiture. Som bonus fjerner de også fugt fra fødderne, hvilket er en af grundene til, at vi tit fryser fødderne, da vand transporterer energi nemmere end luft.

 

Ski- og snowboardstøvlen

new-_28

Træt af at have ondt i skinnebenet efter skituren? Glider du også rundt på restaurantgulvet i frokostpausen? Apex har lavet en skistøvle med en snowboard-støvle i, som kan spændes af, så du kan gå rundt i dem, når du slipper skiene.

Er du i tvivl om, hvor smart det egentlig er? Bare gå ind på deres hjemmeside, og læs et par brugeranmeldelser!

 

Skibrillerne fra fremtiden

Recon Snow2 er virkelig fremtidens skibriller. Med en lille skærm indeni brillerne, et elastisk armbånd med handskevenlige knapper og en app har du adgang til masser af muligheder.

Se, hvor dine venner befinder sig, hvor restauranterne ligger, eller følg dig selv på Google maps og gå ikke glip af en eneste løjpe. Se din hastighed, højde, og distance, så du kan blive bedre dag for dag. Du kan også styre dine opkald, beskeder og musik med feedback direkte på skærmen. Den kan endda poste dine præstationer direkte på Facebook!

 

reconinstruments_mod-1b

 

Som bonus kan de integreres i masser af briller fra andre mærker, så du ikke behøver at købe et helt nyt par for at nyde godt af teknologien.

 

Dugfri skibriller

new-_29

Abom har løst en af de mest irriterende problemer, vi kan løbe ind i på løjperne: dug i brillerne. Et tyndt, usynligt lag film ligger i linsen og kan varmes op med et tryk på en knap, så du slipper for dug og i stedet kan nyde hele udsigten.

Andre firmaer har prøvet at tackle problemet med ventilatorer og lufthuller, såsom Oakley. Jeg fik et tip om at Skiwear4u.dk skulle få Smiths version som de eneste denne vinter, hvilket er dejligt da Abom ikke sælges i Danmark endnu.

 

For sikkerhedens skyld

high-tech-clothing-ski-_12

Er du adrenalinsjunkie og kan ikke lade være med at hoppe udover klipper eller køre en tur i ski-parken for at kaste nogle tricks? Med denne smarte gadget kan du finde ud af, hvornår du har fået nok.

shockbox

Bare klister den på din skihjelm, download app’en, og du er kørende. Den lille dims måler kraften af dine fald og sammenstød, så du ved, hvornår du burde tage hjem og hvile dig. Der er nemlig flere, der bare kører videre efter et hårdt fald, og det kan godt have farlige konsekvenser.

 

Musikhuen

high-tech-clothing-ski-_17

Endelig en hue med indbyggede højtalere og bluetooth, som kan holde ørene varme, mens man nyder sin playliste på løjperne. 3 små knapper på siden gør det nemt at styre sin musik uden at skulle hive mobilen frem, og så fås de i masser af forskellige farver og mønstre.

Og du behøver ikke vinke farvel til hjelmen. Huen kan du sagtens have på under hjelmen, så længe den ikke er for stram. Men hvis du nu står og mangler en hjelm er denne hjelm med indbyggede højtalere, et godt alternativ.

 

Undertøjet der varmer

Nu skal man jo op i bjergene for at stå på ski, og det kan til tider være ret koldt. Så hvorfor ikke tage noget undertøj med, der giver dig 10 F graders ekstra varme? Virus Clothing har lavet en serie af sportstøj, som gør netop det. Tøjet er lavet af kafferester, og man kan få både trøjer og bukser med korte eller lange ærmer.

 

Jakke eller rygsæk?

Dakine har i flere år lavet smarte rygsække til snowboarding og andre vintersportsgrene. Nu har de også en blanding af en jakke og en rygsæk. Og den er faktisk ret smart!

En normal rygsæk er normalt ikke et problem, men når man står på ski eller snowboard er det en anden historie. Den flyver frem og tilbage på ryggen, når man drejer, hiver i skuldrene og kan ødelægge din balance, hvis den er tung. Det er slut takket være Dakines BC Vest, som sidder på kroppen som en handske.

 

Håndvarmerne

Kan du huske de små puder, man kan købe i de fleste skistationer, som varmer ens hænder i et par timer? De er blevet forældet takket være Outdoor Research, som sælger handsker med elektriske varmepaneler syet ind i stoffet, så du kan mærke varmen på hele hånden.

or-lucent-heated-gloves-gear-patrol-lead-full-right

OR Lucent gloves er ikke de eneste elektriske handsker på markedet, men de er nok de bedste til prisen. Selv uden at tænde for de 3 varmefunktioner, holder de kulden væk, og med livstidsgaranti er du sikker på ikke at blive skuffet.

 

Airbag rygsækken

Er du træt af at følge løjperne? Hvis du er en seriøs off-piste entusiast, kan du føle dig lidt mere tryg med denne her airbag på ryggen. En kæmpe pude kan pustes op over dit hoved på 3 sekunder og genbruges 4 gange på en opladning takket være dens elektriske pumpe.

 

tech-highlight_f14_jetforce

 

Der er selvfølgelig også plads til dine ting samt en lomme dedikeret til backcountry udstyr såsom en skovl eller en målepind.

 

Sålen der varmer

high-tech-clothing-ski-_101

På listen har vi nu allerede en trøje der varmer, handsker der varmer, og undertøj der giver dig 10 graders ekstra varme. Vi mangler bare varme til fødderne! Det klarer Digitsoles med deres smarte såle.

 

digitsole-1

Du kan styre sålens temperatur med deres app direkte på mobilen, hvis du skulle få kolde fødder under pausen. De tracker også, hvor du er, så du kan gennemse dine ruter på et kort. Derudover kan de nemt smides i dine andre sko, så du ikke fryser på tæerne, når du skal ud i nattelivet.

Der findes også elektrisk varmede sokker, men de koster dog 3 gange så meget, og har ingen app til at styre dem. Hvis sålerne er udsolgt, kan du finde en gode alternativer her.

 

Ønskelisten

Jeg har lavet en liste over alle produkterne som er delevenlig, med kort beskrivelse af hvert produkt samt forhandler. Du er velkommen til at dele den og man kan bruge koden herunder til at dele den på sin hjemmeside.

<img src="https://static.katoni.dk/images/content/gadget-guide/ski.jpg" width="800" height="6099" border="0">

Klik her for at se infografikken

 

Konklusion

Teknologi i hverdagsting er nået langt! Så langt at det er blevet en hverdagsting. Men mange af de produkter, der findes, er stadig ikke velkendte og masseproducerede nok til, at vi kan finde dem i byens butikker.

Derfor håber jeg, at denne guide kan give dig et overblik over markedets snevenlige gadgets samt inspiration til julegaverne.

Frederik

Bonjour!

Jeg hedder Frederik og er uddannet multimediedesigner og digital konceptudvikler. Jeg kan se det positive i alt og elsker at male og generelt være kreativ! Især med mit tøj (wink wink).

Udover at hjælpe de andre med det grafiske styrer jeg også den franske hjemmeside, da jeg er vokset op i Frankrig og kan sproget.

Siden jeg begyndte hos Katoni, har jeg opdaget, hvor sjovt det er at skrive om forskellige emner og producere informative grafikker til mine blogindlæg. Det håber jeg, at I vil nyde godt af her på bloggen.

Skrevet den