AARHUS FASHION DAY

Søndag eftermiddag d. 04.10 afholdtes AARHUS FASHION DAY i Aarhus, hvor der var fokus på nye upcoming designere fra Aarhus-området – og vi var med!

Billede fra Facebook
(Foto: Facebook)

AARHUS FASHION DAY startede oprindeligt ud som et skoleprojekt arrangeret af studerende fra Business Academy Aarhus. Hurtigt har eventet dog vokset sig større, og i år afholdtes det i samarbejde med Dansk Mode og Tekstil. Formålet med eventet er både at skabe rammerne for potentielle netværksmuligheder mellem nye designtalenter og modebranchen men også at sætte Aarhus på landkortet som en reel modeby. Og det må man sige lykkedes!

Vi fra Katoni.dk forelskede os i løbet af dagen hurtigt i mange af de spændende og nytænkende produkter på standene. Især de æstetiske og feminine hårbånd i mink designet af Mette Assarsson fangede vores interesse. Derfor spurgte vi lidt ind til inspirationen og idéen bag konceptet – hårpynt i pels.

“Der er bare noget ved pels, der er utrolig smukt! En minkpels for eksempel er ikke voldsomt chic, og det er ofte noget man forbinder med sin bedstemor, men jeg synes det kunne være sjovt på en eller anden måde at re-tænke det – hvordan kan vi få mink ind i modeverden igen på en smart måde.”

Tøjstativ

MA
Mette Assarsson og hendes søster med de fine hårbånd. Kan købes i butikken Støy eller online her
Tasker
Tasker fra Noir Desire

 

Ud over Mette snakkede vi blandt andre også med drengene bag BeWooden – et nyt og bæredygtigt brand på det danske marked med butterflyes, kortholdere og slipsenåle i træ. Derudover stødte vi på designeren Christina Desiree, der også er indehaver af butikken WU15 i Aarhus. Hun designer de fineste tasker, som man selv kan være med til at specialdesigne, så den bliver fulstændig, som man ønsker det. Vælg selv, hvilken kæde du vil have på tasken, og giv på den måde din taske et personligt look.

Alle deltagerne til eventet var yderst positive omkring tiltaget AARHUS FASHION DAY.
“Jeg kan godt lide, at man laver sådan et projekt her, for det er fedt, at Aarhus også begynder at gøre noget for unge designere og ligesom også forsøger at gøre Aarhus til en modeby,” siger Mette Assarsson.

Er du blevet interesseret i konceptet bag AARHUS FASHION DAY, så find dem på Facebook, hvor du kan læse meget mere. Her kan du også finde flere informationer om designerne ved dettes års event. Ellers så se nedenstående video, som repræsenterer en anden side af designeren Mette Assarsson, der til dagligt arbejder som designer hos MINIMUM. I denne video præsenteres vi dog for hendes eget design, hvilket her er inspireret af den dominerende tendens Normcore.