Brandoversigt: plus-, tall- og petite-size

Det kan være en udfordring at finde tøj i den rigtige størrelse – specielt hvis man ikke er skåret helt ligesom ‘standarden’. Derfor er det dejligt, at mange mærker er begyndt at tilpasse deres tøj, så der nu er et bredt udvalg inden for plus-size, tall-size og petite-size-tøj. Nedenfor har vi listet en masse forrygende mærker op, som du helt sikkert vil elske, hvis du også har besvær med at finde tøj, der passer lige netop din smukke, unikke form.

Kender du til andre lækre brands, der specialiserer sig inden for et bestemt fit, så del det endelig med alle os andre i kommentarfeltet herunder.

___________________________________________________________________________________________

Plus

Historien bag plus-size begyndte helt tilbage i starten af 1900-tallet med mærket Lane Bryant. Det er i dag et af de mest anerkendte plus-size brands i hele verden. Til start forhandlede brandet ventetøj, men udvidede i 1920’erne også sortimentet til at indeholde plus-size-tøj. Herfra tog det fart og plus-size-tøjet vandt frem flere og flere steder.
En af grundene til, at tøjet så hurtigt fik stor succes i USA mellem 1977-1998, skal findes i det dengang nye modelbureau Big Beauties. Bureauet havde modeller, der arbejdede for plus-size brands. Tøjet blev så populært, at det var en af de kategorier, der havde den procentvis største stigning i detailhandlen. Og som du kan se nedenfor, er listen af plus-size brands i dag meget lang. Her er vores bud på nogle af de bedste og mest fashionable brands, der forhandler skønt plus-size tøj.

 

– Zizzi – New look
– simplybe – Forever 21
– Mango – River Island
– Asos – Carmakoma
– Studio Clothing – Junarose
– Marks & Spencer – Very
– Debenhams Little mistress
– Old Navy – Alloy
– Missguided – LACE –  til store barme
– Plaisir – Persona by Marina Rinaldi
– LauRie – JJ Footware
Lane Bryant Dorothy Perkins
Evans ADIA
Live unlimited London – Athleta

 

 

– Asos – Roberto Jeans
– The DUKE clothing – Debenhams
– North 56.4 – Marks & Spencer
– MVP collections – Tommy Hilfiger

 

___________________________________________________________________________________________

Tall

Kender du også følelsen af, at ærmerne stumper, og de ellers lækre, nyindkøbte jeans igen igen fremviser dine ankler, uden at det er meningen? Du behøver ikke længere at købe tøj i store størrelser, blot fordi du har ekstra mange smukke centimeter i højden. Rigtig mange designere har lyttet til de høje kvinder og mænds ønsker om tøj, der er lavet med ekstra længde. Tall-size er resultatet heraf og er netop tøj, der er lavet til kvinder, som er mindst 175 cm/5´9″ høje. Tøjet er lavet således, at du sagtens kan rocke et par skinny jeans uden hverken at skulle vise ankel eller bruge et bælte i taljen. Herre-kollektionerne i tall-size er designet til at passe mænd på mindst 192 cm/6’3″.

Vi har samlet en lang række brands, der har specialiseret sig i at lave tall-size tøj, så det er bare med at se, hvilke brands der passer din personlige stil bedst.

 

– Asos tall – Tallgirls
– Topshop tall – New Look tall
– Boohoo tall – Banana Republic
– Next – Ttya
– Height goddess – Loft
– GAP – Very
– Simply tall – Old Navy
– Athleta – MARGE
– Tall order – Alloy
– Long tall sally – Ann Taylor
– Missguided Dorothy Perkins

 

 

– Next – Tommy Hilfiger
– Ted Baker – GAP
– Robert Graham – Marks & Spencer
– MVP collections – Debenhams
– American Tall – North 56,4
– The DUKE clothing

 

___________________________________________________________________________________________

Petite

Der har i årenes løb været en del misforståelser omkring definitionen af petite-størrelser. Mange har haft den overbevisning, at petite ikke kun er tøj, som er skabt til kvinder lavere end gennemsnittet, men at tøjet ligeledes passede til en slank kropsform. I manges øjne var petite-størrelserne lig med en kropsstørrelse som Mary Kate og Ashley Olsen, men dette er langt fra tilfældet. Petite-definitionen er blandt de fleste designere lavet ud fra at skulle kunne passe kvinder, som er under 1.60 cm eller 5,3″. Tøjet er altså udelukkende lavet ud fra højden. Så hvis du er en af de mange, der altid føler, at bukserne er en anelse for lange, eller at dine ben bliver gemt væk under den ellers fine sommerkjole, er petite-størrelser lige noget for dig.

Nedenfor har vi listet vores bedste bud på de mange lækre mærker, der laver tøj i petite-størrelser.

 

– Asos petite – Marks & Spencer
– GAP – Very
– Loft – Debenhams
– Athleta – Ann Taylor
– Old Navy – Glamorous
– Missguided Dorothy Perkins

 

___________________________________________________________________________________________

Del endelig dine gode råd med os, hvis du har erfaring med at købe tøj i plus-, tall- eller petite-størrelser og kender nogle fede brands!