De 10 bedste Emmy-kjoler nogensinde

I anledningen af årets Emmy Awards går vi tilbage i tiden og ser på de smukkeste Emmy-kjoler gennem historien. Tag med på en nostalgisk rejse og gense uforglemmelige looks som Sarah Jessica Parkers Carrie-inspirerede ballerinakjole og Sarah Hylands fashionable crop top og koralfarvede skørt.

Trods tidens tydelige tendenser har disse 10 looks alle tidløse elementer, som gør, at de stadig er aktuelle. Lad dig derfor inspirere af de stilfulde skuespillerinder, som gennem årene har imponeret på den røde løber såvel som på skærmen.

1998: Angelina Jolie iført Randolph Duke

Foto: Shutterstock.com

Angelina var 90’s chic, da hun betrådte den røde løber iført en tætsiddende kjole med asymmetrisk udskæring og sexede nude og guld nuancer. Kjolen passede perfekt til den Emmy Award, hun senere på aftenen vandt for “Best Supporting Actress Mini-Series or TV Movie” for sin rolle i George Wallace.

2000: Sarah Jessica Parker iført Oscar de le Renta

Foto: Shutterstock.com

Sarah Jessica Parker hyldede sin karakter Carrie Bradshaw på bedste vis i denne ballerina-inspirerede kjole, som giver associationer til den ikoniske Sex and the City-intro. En hyldest til denne karakter virker ekstra passende, når det netop var rollen som Carrie i Sex and the City, hun var nomineret for det år.

2004: Jennifer Aniston iført Chanel

Foto: Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

I 2004 valgte Jennifer Aniston endnu en gang sin yndlingssilhuet – nemlig den smalle, stropløse kjole. Det forstår vi godt! Dette snit er nemlig meget flatterende til den populære skuespillerinde, som det år var nomineret til prisen “Outstanding Lead Actress in a Comedy Series” for sin rolle i Friends.

2005: Mischa Barton iført Oscar de la Renta

Foto: Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

Mischa Barton strålede ved Emmy Awards i 2005 i en smuk nude Oscar de la Renta kjole med masser af bling. Hun var ikke nomineret til årets show, men var på det tidspunkt aktuel i ungdomsserien The O.C., hvor hun spillede den smukke, men problemfyldte Marissa Cooper.

2009: Chloë Sevigny iført Isaac Mizrahi

Foto: Everett Collection / Shutterstock.com

Med en utraditionel fortolkning af gudindekjolen beviste Chloë Sevigny i 2009 atter hvorfor, at hun regnes for at være en af 00’ernes største stilikoner. Sevigny var ikke selv nomineret, men deltog i kraft af sin rolle i serien Big Love, som var nomineret til prisen “Outstanding Drama Series”.

2011: Gwyneth Paltrow iført Pucci

Foto: Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

Gwyneth Paltrow er (næsten) altid en favorit på den røde løber. I 2011 var hun fashion forward, da hun troppede op til showet iført en crop top længe før, at det trendede. Samme aften vandt hun en Emmy for “Outstanding Guest Actress” for sin rolle i serien musical-serien Glee.

2012: Emilia Clarke iført Chanel

Foto: Kathy Hutchins / Shutterstock.com

Emilie Clarke var iklædt nytænkende og utraditionelt design fra Chanel i 2012. Omend Clarke ikke selv var nomineret til priser det år, havde hun god grund til at deltage i showet, da Game of Thrones, hvor hun spiller Daenerys Targaryen, vandt hele 6 priser og var nomineret til yderligere 5.

2014: Sarah Hyland iført Christian Siriano

Foto: Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

Sarah Hylands two piece outfit designet af Project Runway-vinderen Christian Siriano var både ungdommeligt og stilfuldt på samme tid. Hyland deltog som en del af Modern Family-holdet, og de fik med garanti en god aften, da serien endte med at vinde flere priser – bl.a. for “Outstanding Comedy Series”.

2016: Sarah Paulson iført Prada

Foto: Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

Sarah Paulson vandt i 2016 prisen for “Outstanding Lead Actress in a Limited Series or a Movie” for rollen som Marcia Clark i American Crime Story. Hendes fantastiske Prada-kjole fortjente ligeledes en pris for den fashionable kombination af grønne nuancer, glimtende applikationer og den dybe udskæring.

2016: Kristen Bell iført Zuhair Murad

Foto: Featureflash Photo Agency / Shutterstock.com

Samme år imponerede skuespilleren Kristen Bell også. Hun var iklædt en smuk og sexet gudinde-kjole fra Zuhair Murad. Med kjolens eventyrlige blomster og brusende skørt ligner Bell en ægte modeprinsesse. Skuespillerinden var ikke selv nomineret, men derimod aktuel i serien House of Lies.

Vi glæder os til at se, hvilke kjoler fra næste udgave af Emmy Awards, der skal tilføjes listen. Hvis du i mellemtiden selv har planer om at trække i et outfit, der er en rød løber værdig, kan du tjekke vores udvalg af festkjoler og finde dit nye party look.