Evolutionen af kroppen

Evolutionen af den perfekte krop

Lige så længe mennesket har eksisteret, har det haft præferencer. Hvad end det har været for udseende, ideer, tro eller attitude, har vi foretrukket noget frem for noget andet. Der har altså altid været en form for fælles forståelse for, hvad der er bedst.

Selvom der altid har været præferencer, lader det dog til, at der i dag er et stort fokus på en særlig præference: nemlig den såkaldt perfekte krop.

Man tænker ikke altid over det, men reklamer og idoler influerer konstant vores syn på det perfekte ydre – måske mere end nogensinde før. Vores underbevidsthed præges af det herskende kropsideal, som har en stor indflydelse på, hvad vi ser som det perfekte.

Hos Katoni tror vi på, at selvtillid klæder alle!

Vi vil gerne inspirere folk til at have det godt med sig selv, lige meget hvordan de ser ud. Selvtillid er det mest sexede item, du kan tage på. Det er altid in, modsat kropsidealer som skifter fra periode til periode. Vestens opfattelse af den perfekte krop har nemlig ændret sig gennem de sidste mange årtier, og her vil vi vise jer hvordan.

Skiftende idealer 

Vores fælles syn på den perfekte krop ændrer sig meget, og derfor bør du aldrig være bekymret for, om din figur er perfekt. Så hvorfor ikke rette ryggen og vise dine former frem på stolt vis, når du skal på stranden eller i svømmehallen næste gang? Eller måske tage et par stramme jeans eller en tætsiddende kjole på, næste gang du skal til fest? Body shaming er so last year!

Nedenstående infografik viser, at forestillingen om den perfekte krop varierer fra årti til årti, så hvorfor ikke bare elske din krop, som den er? Det perfekte er alligevel en konstrueret forestilling, som skifter konstant.

Tror du ikke på os? Så tjek denne grafik ud: (Klik på grafikken for stor størrelse )

Brug infografikken på din egen hjemmeside med koden:

<img src="https://k-static.dk/images/perfekt-krop/medium.png" width="800" border="0">

Denne information repræsenterer ikke Katoni.dk’s holdning, men er et resultat af information samlet på internettet. Det repræsenterer majoritetsholdningen fra en given periode og er et skøn på tidligere holdninger og trends foretaget ud fra reklamer samt historisk og kulturel research.

Frederik

Bonjour!

Jeg hedder Frederik og er uddannet multimediedesigner og digital konceptudvikler. Jeg kan se det positive i alt og elsker at male og generelt være kreativ! Især med mit tøj (wink wink).

Udover at hjælpe de andre med det grafiske styrer jeg også den franske hjemmeside, da jeg er vokset op i Frankrig og kan sproget.

Siden jeg begyndte hos Katoni, har jeg opdaget, hvor sjovt det er at skrive om forskellige emner og producere informative grafikker til mine blogindlæg. Det håber jeg, at I vil nyde godt af her på bloggen.

Skrevet den