Fokus: denim trends

Fra den amerikanske cowboy til hipsteren på Nørrebro: Vi sætter her fokus på de nyeste trends i det klassiske og populære stof.

Selvom der er nye trends, er denim langt fra et nyere fænomen. Man mener, at ordet denim er afledt af det franske ’de Nîmes’, som betyder ’fra Nîmes’. Denne sydfranske by var en vigtig tekstilregion i det 18. århundrede. Senere blev det hårdføre stof særligt populært i USA, hvor Levi Strauss importerede det fra Frankrig og udviklede de ikoniske blå jeans i 1873.

Denim i dag

I dag er denim mere end arbejdsbukser. Det er blevet en uundværlig del af modebilledet og bæres derfor ikke kun af fattige arbejdere men også af hippe trendsættere. Med styles som jakker og skjorter er denimudvalget boomet, siden de velkendte jeans blev introduceret. Med andre ord kan du være iført denim fra top til tå – hvis du vil!

Sådan styler du denim

Denim on denim er ikke længere et modekiks. Kombiner eksempelvis et par mørke, stilrene jeans med en retro jakke i en lysere vask. Hvis du ikke er til det fulde denim look, kan du med fordel tilsætte andre items som en trenchcoat over denimskjorten eller en casual t-shirt under denimjakken.

Nedenfor finder du et udvalg af fede denim items, som du kan lade dig inspirere af. Heldigvis er stoffet ikke kun holdbart i form af slid – det er stort set også altid brugbart i modebilledet. Maskulin komfort der holder i årevis. What’s not to like?

 

Levi's jakke

Jakke fra Levi’s

 

Minimum skjorte

Skjorte fra Minimum

 

 MN jeans

Jeans fra Mads Nørgaard

 

Lindbergh skjorte

Skjorte fra Lindbergh