Guide: work wear

Vi havde for nylig fornøjelsen af at møde den aarhusianske forretningskvinde Karina Boldsen, som foruden at have et imponerende CV også har en lækker og feminin stil. Oftest er det de sorte habitter, man ser på direktionsgangene, men Karina Boldsen adskiller sig ved at have en personlig work wear-stil med plads til Louboutin-stilletter, douce silkeskjorter og funklende accessories.

Mødet med den selvsikre kvinde inspirerede os til at lave et blogindlæg om work wear. For hvilken slags tøj kan man egentlig bære, hvis man gerne vil udstråle kompetence og god stil på samme tid? Læs med her, hvor vi guider dig til essentielle items til en dag på kontoret.

Item #1 – Blazeren

En blazer er et musthave for alle, der arbejder på et kontor. Den er klassisk og spiller på det maskuline jakkesæt, men vælger du en figursyet jakke, kan den også være feminin og flatterende.

blazer day blazer patrizia pepe blazer vero moda
 2NDDAY, 2400 kr.  Patrizia Pepe, 2395 kr.  Vero Moda, 379,95 kr.

 

Item #2 – Skjorteblusen

Skjorteblusen tager ligesom blazeren udgangspunkt i det traditionelle habitlook, hvor en skjorte er en nødvendig del. En skjortebluse adskiller sig dog fra herreskjorten ved at være mere feminin og mindre formel.

 skjorte opus  skjorte ganni  skjorte someday
 Opus, 399 kr.  Ganni, 699 kr.  Someday, 1195 kr.

 

Item #3 – Etuikjolen

Etuikjolen er en kjole, der har et klassisk og sofistikeret udtryk trods det kropsnære fit. De findes i et væld af forskellige stilarter. Vælg eventuelt en uden dyb udskæring og korte ærmer, hvis din arbejdsplads er mere formel.

etuikjole miss etuikjole esprit etuikjole yas
 Miss Selfridge, 299 kr.  Esprit, 699 kr.  YAS, 499 kr.

 

Item #4 – Cigaretbukserne

Stofbukser er klassiske og et rigtig godt alternativ til jeans, som desværre ofte er for uformelle til mange arbejdspladser. Cigaretbukser har et smalt ben, som ofte stumper en smule, hvilket giver et feminint touch.

 chinos esprit  chinos gap  chinos mint berry
 Esprit, 499 kr.  GAP, 299 kr.  Mint & Berry, 399 kr.

 

Item #5 – De klassiske pumps

Pumps er det helt oplagte valg, hvis du gerne vil se elegant ud på arbejdet. De har en lukket snude og findes i en medium hælhøjde, hvilket sikrer dig både komfort, en god holdning og et sofistikeret look.

pumps kaisder pumps bianco pumps spm
 Peter Kaiser, 1195 kr.  Bianco, 399 kr.  SPM, 899 kr.

 

Disse items er naturligvis kun forslag til forskellige work wear looks. Det vigtigste er, at du føler dig godt tilpas – kun sådan kan du præstere dit bedste. God arbejdslyst!