HOW-TO: Sådan organiserer du dit klædeskab

De fleste af os har et bugnende klædeskab. Derfor kan det virke som en uoverkommelig opgave at organisere det – også fordi organisering ofte hænger sammen med det at skulle skille sig af med udvalgte items.
Her giver vi dig nogle råd til, hvordan du lettest får overblik over din garderobe, og hvordan du organiserer din garderobe på den bedste måde.

1. Tag dig god tid
Du har ofte mere tøj, end du forventer. Derfor er det vigtigt, at du afsætter rigeligt med tid, når du påbegynder organiseringen af dit klædeskab.

2. Gør rent
Ryddelighed og en ren overflade er altid en god start, når du skal rydde op, så når du først har tømt dit garderobeskab, så gør det rent. På den måde opnår du en ekstra rar fornemmelse, når du lægger dit tøj på plads igen.

3. Ryd ud
Opdel dit tøj ud fra tre kategorier: smid ud eller doner, gem væk og behold.
Gem alt det tøj væk, som ikke passer til årstiden. Du behøver ikke have tykke uld-sweatre liggende forrest i skabet midt om sommeren. Hvis du opdeler dit tøj ud fra sæson, tvinger dette dig samtidig til at tage stilling til dit klædeskabs indhold mindst to gange om året.

4. Organiser
Organiser og fordel dit tøj. Placer alle t-shirts sammen, alle bukser sammen og alle trøjer sammen. Det giver dig et bedre overblik om morgenen, og gør at du langt lettere kan finde det, du skal bruge.
Et lille tip! Hvis plads ikke er et problem, så vælg bøjler i træ. Disse efterlader nemlig ikke synlige mærker, som de smalle i metal gør. Metalbøjlerne er dog gode, hvis plads er en mangelvare, og giver på en garderobestang et fint ensartet udtryk.

5. Farvekoordiner (eventuelt)
Hvis du har overskud, og hvis du kan bibeholde det over tid, så farvekoordiner dit tøj. Det vil gøre det langt lettere for dig at sammensætte lækre outfits om morgenen. Desuden giver et farvekoordineret garderobeskab et mere rent og enkelt udtryk og kan skabe ro i rummet, hvis du har et åbnet tøjskab eller et fritstående tøjstativ.