Hver 8. dansker køber brugt undertøj (1. april)

En tyndslidt bagdel, småhullet bomuldsstof, flossede syninger og et lækkert gulligt skær på trussens inderside? Det lyder i manges øre ikke så tiltalende, men vil du virkelig være med på moden, kan du lige så godt vænne dig til tanken! Secondhand vintage tøj og genbrug har været populært i flere år, men nu har dette fokus fået endnu en spiller med i sortimentet. Secondhand undertøj er nemlig i høj kurs og er den helt nye trend! En stor undersøgelse foretaget af shoppingportalen Katoni viser, at mange danskere allerede har taget trenden til sig. Fakta er, at hver 8. dansker allerede har købt secondhand undertøj.

Depositphotos_31735089_original

Stor efterspørgsel i vintage butikkerne

Steen Christensen, direktør hos Katoni, slår fast, at de ser mange internetsøgninger på brugt undertøj, men det er ikke kun på internettet efterspørgslen er stor. Kathrine Vium Hansen, som er butikschef i Vintage V i Latinerkvarteret i Aarhus, fortæller: ”Efterhånden spørger rigtig mange efter secondhand undertøj og vi kan simpelthen ikke følge med. Vi får slet ikke indleveret nok undertøj i forhold til den store efterspørgsel.”

Trods den store efterspørgsel på denne trend, er det endnu ikke noget, som forbrugerne taler særlig højt om. Kathrine Vium Hansen fortsætter: ”Vi oplever, at kunderne helst ikke spørger efter secondhand undertøj, når der er andre kunder i butikken. Det virker som om, at de gerne lidt vil skjule deres interesse for trenden, men jeg er sikker på, at den snart vil blive så kendt, at alle taler åbent om det smarte undertøj”.

sloggi-underbukser

Især trusser som de velkendte Sloggi 100 tai, mønstrede Bjørn Borg og specielt JBS’ unikke kollektion fra 1960’erne er meget populære i Vintagebutikken. Der viser sig også en tendens til, at kendte berømtheder har fået kendskab til trenden og dermed tjener mange penge på at sælge sit brugte undertøj, fortæller butikschefen Kathrine Vium Hansen.

 

Men hvorfor?

Mange vil sikkert spørge: ’hvorfor dog?’. Moden skifter og der er ikke altid kun logiske svar på hvorfor. ”Vi har i mange år set trenden med stonewashed og slidte jeans og man kan sige, at det er samme trend, som har ramt lingerimoden,” vurderer Katonis direktør Steen Christensen. Ikke nok med, at det slidte look ser smart ud, det skaber nemlig også en meget behagelig komfort. Trussen er mere luftig, når den er brugt og vasket mange gange, hvilket også betyder, at eventuelle farvestoffer og andre skadelige kemikalier er vasket ud af stoffet, og det gør dem ekstra gode til personer med allergi. Derudover er trussen ’gået til’ og man undgår snagende kanter og irriteret hud. Undersøgelsen viser også, at forbrugerne anser trenden som et symbol på at forene flere gode værdier. Eksempelvis afspejles bæredygtighed, genbrug og miljøvenlighed i trenden.

underbukser-vs-jeans

Har du guld i undertøjsskuffen?

Hvis du går og gemmer på et par trendy, aldrende underbukser med en tyndslidt bagdel og flossede syninger, så skynd dig at sætte dem til salg på nettet eller kontakt en vintage butik – du kan tjene kassen! Der er virkelig rift om dem!