Rundrejse på Cuba: Hvad skal du huske at pakke?

Når du for første gang skal besøge et nyt land, er det både spændende og udfordrende at gøre dig klar. Der er nemlig mange ting, du skal have styr på inden afrejse. Og hvis landet, du skal besøge, er meget anderledes end lille Danmark, er forberedelsen ekstra vigtig.

Cuba er netop sådan et sted. Den lille østat, der af mange beskrives som en lille tidslomme, er et helt unikt sted at besøge. Med dets spændende historie, sprudlende byer og smukke natur byder Cuba på noget for enhver. Men hvad skal du have styr på samt huske at pakke, når du skal besøge øen?

Hav styr på det praktiske og formelle

Der er altid en masse praktisk og formelt at få styr på, inden du tager til udlandet. Vælger du at rejse med et rejsebureau som Svane Rejser, der i over 35 år har arrangeret skræddersyede rejser til Cuba, kan de hjælpe dig igennem denne, til tider, langhårede proces med at finde ud af, hvad du skal have klaret inden afrejse. Da bureauet, som det eneste danske rejsebureau, har et lokalkontor i Havana, kan du desuden føle dig ekstra tryg i løbet af din rejse, da medarbejderne er klar til at hjælpe dig.

Fordi de har et indgående kendskab til landet, kan et rejsebureau med viden om Cuba rådgive dig om alt fra Wi-Fi-muligheder, stikdåser og adaptere til, hvorfor det er en god idé at medbringe din egen håndkøbsmedicin, lommeletter til toiletbesøg og gaver til lokale casa-ejere.

En meget vigtig ting et dansk rejsebureau også kan hjælpe dig med, er dit visum. Hos to udvalgte bureauer, hvoraf Svane Rejser er det ene, kan du få udstedt et turistvisum, så du er sikker på ikke at få problemer i lufthavnen, der kan give dig en træls start på drømmerejsen.

Klæd dig på til ferie-succes

Ligegyldigt om du skal afsted på en aktiv ferie med vandreture, cykelture og cubansk dans eller drømmer om at tilbringe de fleste af dine vågne timer i det smukke, azurblå hav kun afbrudt af kortere udflugter, er det vigtigt at pakke et par gode sko.

Med det rigtige fodtøj får du et godt udgangspunkt for at tage på eventyr og gå på opdagelse. Måske kan du nøjes med et par velsiddende sandaler med en komfortabel pasform eller et par lette vandresko i syntetiske materialer, der minder om forstærkede og mere støttende løbesko. Denne slags sko er åndbare og hurtigtørrende, hvilket er dejligt i Cubas tropiske klima og praktisk, hvis du skulle få våde sko ved et af øens smukke vandfald.

Skal du ud på længere vandreture i Cubas mange dale og bjerge, bør du overveje at investere i et par kraftigere vandrestøvler eller -sko. Denne slags vandrefodtøj har nemlig et særligt greb, så du kan være sikker på at stå godt fast.

Uanset hvad er det vigtigt, at de sko, du pakker, har en god pasform, er åndbare og at du har gået dem til hjemmefra, så du ikke skal til at døje med vabler midt i din dyrebare ferietid.

I forhold til tøj er det vigtigt at pakke din allerbedste solhat samt et udvalg af let tøj. Du kan med fordel gå efter materialer, der er luftige at have på. Det er nemlig rart, når luftfugtigheden er høj. Det kunne f.eks. være tøj lavet af hør, der er naturligt isolerende og derfor holder dig kølig i varmen, eller bomuldsblandinger med syntetiske materialer, der er gode til at transportere fugt.

Det er en god idé at pakke en blanding af t-shirts og toppe, så du kan passe på dine skuldre, hvis du skal tilbringe mange timer i solen. Så får du nemlig det bedste udgangspunkt for at kunne nyde Cubas lækre vejr, mens du på samme tid beskytter dig selv.

Pas på dig selv i den caribiske sol

Vi kender nok efterhånden alle sammen solrådene. Skygge, solhat og solcreme. Mens det er vigtigt at følge rådene i løbet af den danske sommer, er det specielt vigtigt, når du befinder dig steder som Cuba, der ligger noget tættere på ækvator.

Det kan være svært at holde sig i skyggen, når du er på ferie – der er jo så meget, der skal ses og opleves, inden du vender snuden hjemad! Solens stråler er som bekendt stærkest mellem kl. 12 og 16, så overvej at få arrangeret dine sightseeingture og udflugter fra tidlig morgen, så du kan søge skygge og tage den med ro i dagens varmeste timer midt på dagen.

Hvis det ikke er muligt for dig at holde siesta i skyggen eller nyde den kølende aircondition, som cubanerne kalder pingüino (pingvinen), så husk at pakke solcreme med en høj solfaktor og en solhat, som kan beskytte dig mod solen.

Kræftens Bekæmpelse anbefaler, at man bruger minimum faktor 30 i lande, hvor solen er stærkere, end vi er vant til herhjemme. Sørg derfor for at pakke rigeligt af din favoritsolcreme med høj solfaktor hjemmefra, så du er sikker på at være dækket ind i den stærkere sol.

Et sidste råd til, hvordan du bedst passer på dig selv i den cubanske varme, er selvfølgelig at drikke rigeligt vand. Overvej at købe en termodrikkedunk, der kan holde dit vand koldt, selv når du er på opdagelse i Havanas farverige gader eller slikker sol på en af Cubas kridhvide sandstrande.