Pep dit kostume op til Halloween

Halloween er en tid til kreativ udfoldelse. Hvad enten du er mest til at pynte op derhjemme, skære sjove græskarhoveder ud med børnene, iklæde dig et anderledes og opsigtsvækkende halloweenkostume eller holde en bragende temafest. Det er blot nogle af grundene til, at den amerikanske højtid er blevet så populært et fænomen i Danmark. Desuden kan Halloween fejres med hele familien.

Det er dog ikke altid lige nemt at udfolde sig kreativt og få presset et kostume ind mellem dagens mange strabadser. Men der er ingen grund til at frygte, at du ikke bliver klar til Halloween i år. Det er nemlig nemt og oven i købet sjovt at gøre sit kostume klar, hvad enten du har købt et superheltekostume, en skeletdragt eller noget helt tredje.

Her viser vi dig den ultimative guide til de nemmeste og flotteste makeupteknikker præsenteret af 3 cosplayere til at peppe dit kostume op, så du, din partner og dine børn bliver festens midtpunkt. 

Indholdsfortegnelse

 

Drageskæl

1. Tag dit hårnet på. Dut små klatter foundation i ansigtet.

2. Smør din foundation ud i ansigtet til den er jævn.

3. Hiv dit hårnet ned over ansigtet, så det dækker det helt. Find en passende pudder i den farve, du gerne vil have, og brug en svamp eller fyldig pensel til at fordele den. Du kan vælge at gøre det på enkelte steder ligesom vist her eller i hele ansigtet.

4. Fjern dit hårnet. Husk at du ikke kan sætte det på igen og fortsætte, hvis du synes, der mangler flere skæl, fordi dine skæl således ikke vil følge det fine mønster. Så er det bedre at fjerne makeuppen og begynde forfra.

5. Læg en passende øjenmakeup, evt. ligesom vist her i en grøn, der matcher parykken.

6. Tegn dine øjenbryn op. De må gerne vende opad i siderne og se ondskabsfulde ud, hvis det er det look, du går efter. Læg en læbestift i en stærk farve, du kan lide.

7. Tag din paryk på – færdig!

8. Du kan evt. tilføje hugtænder som vist her på modellen. Rawr!

Gode råd: En flot paryk, som vist her, gør sig fantastisk med denne teknik. Derudover kunne nogle turkis kontaktlinser passe rigtigt godt. Du behøver heller ikke gå efter grønne farver. Denne teknik kan især bruges til, hvis du vil være en drage, fisk, slange, havuhyre eller en anden form for dyr med skæl.

 

Tegneseriekarakter

1. Læg en mørk øjenskygge og tegn dine øjne op i en aflang stribe med en sort eyeliner.

2. Tegn sorte linjer i ansigtet med en eyelinertusch eller flydende eyeliner ligesom de sorte skygger, en tegneseriefigur har. Brug en øjenskygge, der er mørkere end din hud til at markere under hver af de sorte skygger.

3. Tegn eventuel tiara eller andre særpræg ved din tegneseriefigur op.

4. Fyld ud med farve – læbestift, ansigtsmaling eller glimmer alt efter smag og behag. Fyld dernæst ud med hvid i øjenkrog, på læber og næse for at få dine øjne til at se større ud og give indtryk af lys, der rammer.

5. Tag falske øjenvipper på eller læg en kraftig mascara både over og under øjet.

6. Færdig!

Gode råd: Denne makeup-guide kan også bruges af mænd og til mange andre tegneseriekarakterer! Det er op til dig at vælge, om du vil være Batman, Supergirl eller Hulk! Hvis du har fundet dit ideelle kostume, kan du sagtens bruge samme teknik til dit tøj. Mal sorte skygger og hvide highlights med en pensel på dit kostume, og du vil blive én, stor tegneseriefigur i levende live!

 

Skelethoved

1. Tegn allerførst et område af dit ansigt op med en eyeliner, gerne brun eller sort. Dut dernæst med en foundation i hele det område, der ikke skal være kranie. Husk hårnet, hvis du skal have en paryk på.

2. Smør din foundation ud, til den bliver jævn.

3. Tegn øjenbryn op med en eyeliner, hvis der ikke skal være kranie, der hvor de er. Tegn din næse op, hvis den ligesom her er halvt opdelt af kranie og hud. Hvis din side med hud skal have makeup, er det nu, du skal lægge den.

4. Brug hvid ansigtsmaling eller foundation til at male dit kranie hvidt. Ansigtsmaling giver det absolut bedste resultat.

5. Brug en meget sort øjenskygge i et bredt område omkring dit øje for at vise din øjenhule samt omkring din næse for at vise næsehulen.

6. Tegn grå skygger på kranie-delen, for at det ser mere virkelighedstro ud.

7. Tegn dine “tænder” op med sort eyeliner i et gitter omkring dine læber.

8. Du kan eventuelt med en tynd, sort eyeliner tegne krakeleringer i dit kranie.

9. Færdig!

Gode råd: Med denne teknik behøver du ikke kun vise dit kranie på én del af ansigtet. Det kan også dække hele dit ansigt. Så bruger du selvfølgelig bare teknikken over det hele i stedet. Det vigtigste her er sådan set, at den hvide ansigtsmaling står i stærk kontrast til din hudfarve.

 

Blodigt offer

1. Start med at dutte foundation på dit ansigt.

2. Jævn din foundation ud og skab skygger i dit ansigt. Hvis du er et “traumatiseret” offer kan du evt. tegne mørke, grå streger under dine øjne.

3. Læg din øjenmakeup. Det kunne evt. være en meget mørk farve som vist her for at se endnu mere halvdød ud. En grålig læbestift som vist på billedet vil sætte endnu mere fokus på dette.

4. Find dit falske blod frem. Start ud med at dryppe blodet ned ad dine øjne mod kinderne.

5. Nu er det sådan set kun din fantasi, der sætter grænser. Du kan gøre dit tøj, din pande, hals eller bryst blodige. Vær kreativ og prøv dig frem!

6. Det var det! Vildt så hurtigt man kan blive så blodig, ikke?

Gode råd: Hvis du gerne vil have endnu mere ud af dit falske blod, så prøv nogle af vores andre teknikker for at få blodige sår. Hvis du kombinerer disse vil dit look se endnu mere troværdigt ud!

 

Menneskelig kludedukke

1. Sørg for ikke at have nogen makeup på, inden du begynder.

2. Læg en blålig ansigtsmaling i ansigtet. Jo mere lyseblå og kold i udtrykket, jo bedre.

3. Tegn streger med en sort eyeliner eller tusch i ansigtet, hvor du vil have dine sting. Hvis du vil ligne Sally fra kultgyserfilmen The Nightmare Before Christmas skal du tegne dem som vist her.

4. Saml nogle vatpinde og klip dem over med en saks. Smør et tyndt lag hudlim på dem og lim dem på tværs af dine sorte striber. Mal dem over med den blå ansigtsmaling.

5. Læg en dybrød læbestift og din øjenmakeup. Brug blandt andet en tynd, sort eyeliner til at “tegne” øjenvipper om dine øjne for et tegnefilmsagtigt look.

6. Færdig. Så er det bare på med kostumet!

Gode råd: Denne teknik er også fantastisk til et Frankenstein-kostume. Du skal blot lave dine sting i panden og bruge grøn i stedet for blå ansigtsmaling og evt. tegne nogle rynker i panden op med sort.

 

Frostbid

1. Læg en foundation og en øjenskygge af eget valg.

2.Tegn skygger op i dit ansigt ved kindben, langs næseryg og pande.

3. Tegn omridset af, hvor du vil have dine sår eller frostbid med en eyeliner.

4. Brug flydende latex til at fylde hullet op med. Dernæst lægger du tynde stykker toiletpapir oven på den flydende latex og hiver toiletpapiret af, hvor der ikke ligger latex under. Påfør endnu et lag flydende latex oven på toiletpapiret. Du skal være helt sikker på, der ikke ligger toiletpapir, hvor der ikke er både latex over og under. Dernæst tager du en pincet eller lille saks og hiver det tørre papir til siden – ud mod kanten – så du får et “hul” i midten ned til din egen hud, som ligner en fordybning i huden. Pas på ikke at ramme din egen hud.

5. Du kan lægge et lag hudfarvet pudder over dine frostbid for, at de skal holde bedre. Ellers kan du gå direkte til næste skridt, hvilket er at lægge et solidt lag foundation på dem. Det kan være svært at få farverne til at matche, og hvis det går helt galt anbefaler vi en ansigtsmaling til at dække både ansigt og sår, da det vil dække farveforskellen. En lyseblå kan give indtrykket af at være lige ved at fryse til is.

6. Fyld fordybningerne ud med sort. Du kan både bruge ansigtsmaling og øjenskygge til dette. Du kan med fordel bruge en blå og lilla øjenskygge rundt om dine frostbid for at skabe blå mærker.

7. Tilføj den makeup, du ønsker på øjne og læber.

8. Tag din paryk, dine hugtænder eller anden accessory på.

9. Du er klar – perfekt!

Gode råd: Hvis du ønsker et frostbid med mere volumen, kan du lægge 1-2 lag toiletpapir oven på det nederste med latex mellem hvert stykke. Der er utroligt mange muligheder med denne teknik. Du kan lave frostbiddet så stort, du vil, og det kan bruges til mange forskellige kostumer, bare de har et vintertema. Det er kun fantasien, der sætter grænser.

 

Zombie

1. Tegn op, hvor du gerne vil have dine sår med en eyeliner eller makeuptusch.

2. Læg et tyndt lag flydende latex der, hvor dit sår skal være, og læg et lag toiletpapir oven på klippet ud, så det passer til sårets størrelse.

3. Læg flydende latex oven på igen, så toiletpapiret klæber til huden og bliver et “ekstra lag hud”. Du kan lægge et lag toiletpapir og flydende latex oven på 1-3 gange alt efter, hvor tykt dit sår skal være.

4. Når din latex er tør, så find en pincet eller en lille saks og klip hul i toiletpapiret som vist på billedet. Vær forsigtig med ikke at ramme din egen hud.

5. Du kan evt. dække dit sår med et lag pudder, så det holder bedre. Hvis ikke springer du bare dette over og går direkte til din foundation, som du lægger i hele ansigtet, så såret går i ét med din hudfarve.

6. Brug en lilla og blå eyeliner til at markere rundt om sårets “flække” for at efterligne blå mærker.

7. Fyld såret ud med rød ansigtsmaling, en stærk, rød øjenskygge eller falsk blod. Du kan også bruge falsk blod omkring såret for en mere blodig effekt. Færdig!

Gode råd: Jo flere sår, jo mere livagtigt bliver dit zombie-outfit! Desuden er hvide eller lyseblå kontaktlinser altid et hit. Prøv med et sår, der ligger henholdsvist over og under dit øje og en hvid kontaktlinse i øjet, så det ligner, du har en kradsestribe ned over ansigtet og dit øje. Det giver en virkeligt fed og skræmmende effekt!

 

Scary clown

1. Læg en hvid ansigtsmaling eller pudder i hele ansigtet.

2. Tegn sorte streger i ansigtet med en eyeliner som vist på billedet. Læg et lag øjenskygge under dine øjne og ned til kindbenet, gerne i to forskellige farver.

3. Begynd at forme de streger, der skal fyldes ud med farve.

4. Fyld ud med sort under øjnene.

5. Fyld på samme måde ud med sort over øjnene.

6. Tegn små, sorte “+” tegn under øjnene.

7. Læg en blodrød læbestift på dine læber.

8. Spred læbestiften ud på begge sider af kinden i en tynd, lige stribe.

9. Spred den endnu mere i en tynd stribe og lav et glad eller surt ansigt ved at vende stregen opad eller nedad.

10. Lad læbestiften gå i et med en sort eyeliner ude på kinden.

Gode råd: Der er mange måder at lave den ikoniske, uhyggelige klovn på. Det vigtigste er sådan set den hvide ansigtsfarve og den blodrøde i kontrast, om du så vil tilføje en rød næse, en sort eyeliner til at optegne nedadvendte, ondskabsfulde øjenbryn eller andre farver. En god paryk er desuden uundværlig for en klovn!

 

Sammensyede kropsdele

1. Start med at lægge en god foundation som base. Tag dit hårnet på. Læg en øjenmakeup, som du selv godt kan lide. Det kan være, du skal være en farverig dukke med blodrøde kontaktlinser og falske øjenvipper eller mere sort og mørk makeup som vist her.

2. Tegn dine øjenbryn op med en sort eyeliner.

3. Tegn skygger i dit ansigt med en mørk øjenskygge eller contour-pallet.

4. Tegn streger i ansigtet med en mørk eyeliner alt efter den farve og det mønster, du ønsker dine sting i.

5.Tegn sorte krydser og streger på tværs af dine streger og markér dem med en hvid highlighter eller øjenskygge.

6. Sæt din paryk oven på hårnettet og voila!

Gode råd: Josephine har her vist en simplificeret version af denne teknik, men du kan også prøve dig lidt frem og eksperimentere med en mere kompliceret base-makeup om øjnene og læberne. Du kan også bruge teknikken på håndled og ben, så det rigtigt ligner, du er blevet syet sammen som en dukke.

 

Vi håber, at du har fået masser af inspiration til at tage dit halloweenkostume til et helt nyt niveau!