Street style: Sommer i hjertet af Aarhus

Så er det tid til ugens street style igen, og efter den meget våde start på Aarhus Festuge vælger vi at skrue tiden tilbage til sidste uge og weekenden, hvor solen bragede igennem skyerne. Der spottede vi, i hjertet af Aarhus, tre velklædte, unge mennesker. Se billederne, og læs om deres stil her.

Nanna

Streetgirlblack2
Nanna er 19 år og bor i Aarhus

Hvad laver du til daglig?
Jeg studerer beklædningshåndværk – eller jeg er skrædderudlært her fra Aarhus.

Hvad har du på i dag?
Jeg har min egen taske, en lille kjole, der er ret gammel og min egen trøje – så det hele er noget jeg selv har designet og sat sammen. Solbrillerne er dog fra et marked i Amsterdam.

Hvor køber du normalt dit tøj?
Det er sådan lidt forskelligt. Lige fra de lidt dyre brands til Weekday, Wood Wood og Henrik Vibskov. Det er sådan lidt forskelligt, hvad jeg lige føler for. Tit finder jeg lidt i Weekday og Monkii, og hvor jeg lige har råd. Egentlig også meget i genbrug.

Hvordan vil du beskrive din stil?
Lidt minimalistisk vil jeg sige og “lag-på-lag”. Mit udtryk er meget skulpturelt – jeg kan godt lide noget med volumen, men ellers meget plain for jeg kan godt lide at holde mig lidt i baggrunden.  

 

Tharsan

Tharsan, 25 år, Aarhus
Tharsan er 25 år og bor i Aarhus

Hvad laver du til daglig?
Jeg arbejder fuldtid som butiksbestyrer i Streetammo, Aarhus.

Hvad har du på i dag?
Jeg har en t-shirt fra Urban Classic på. Jeans fra Embellish, sneakers fra Reebok og en cap fra New York, New era.

Hvor køber du normalt dit tøj? 
Det er meget forskelligt faktisk. Hvis det er sko, så er det for det meste alle de kendte mærker: Nike, Adidas, Reebok, Asics, Puma og hvis det er jeans, så kan jeg godt lide noget helt plain. Noget hvor der ikke er så mange mærker på. Levi’s eller sorte G-stars. Jeg går ikke så meget op i mærker med hensyn til tøjet, det skal bare se godt ud.

Hvordan vil du beskrive din stil? 
Jeg varierer meget. Når jeg arbejder her, så er jeg meget street uden at være urban. Løse bukser med huller i, en plain t-shirt eller stramme jeans med løse trøjer. Når jeg så skal i byen, så er jeg mere fin i det. Skjorter, stumpede bukser og finere sko. Så det varierer meget. Og så kan jeg godt lide hovedklædning, briller og solbriller.

 

Simone

Simone, 26 år gammel og bor i Aarhus
Simone er 26 år og bor i Aarhus

Hvad laver du til daglig?
Jeg arbejder som frivillig ved Aarhus Crossfit og går egentlig bare rundt og finder ud af, hvad jeg skal med mit liv. Udover at jeg er på stand-by og igang med at finde ud af, hvad jeg skal, så arbejder jeg desuden også freelance inden for Visuel Kommunikation.

Hvad har du på i dag? 
Det her siger jo sig selv, de tre striber jeg har på fødderne, det er bare en klassiker fra Adidas. Gazellen. Fantastiske sko. Så har jeg en nederdel på fra Inwear, en sweatshirt fra ICHI, solbriller fra Ray-Ban og et ur fra Michael Kors.

Hvor køber du normalt dit tøj? 
Alle mulige steder. Jeg er ikke så god til bare at gå ud og kigge, det er mere, hvis jeg falder over et eller andet i et vindue. Ellers kan jeg godt lide at blande sådan noget som H&M med lidt dyrere ting fra Inwear, og endnu dyrere ting kunne være en designertaske. COS kunne også være et godt bud. Sådan noget high street fashion – ikke alt for dyrt.

Hvordan vil du beskrive din stil? 
Den er hvert fald oversized. Altid. Jeg kan godt lide at blande lidt boheme med lidt minimalisme. Og så skal det være oversize.

Sådan skaber du din egen stil

Hvis du er blevet inspireret af de cool og velklædte unge, vi mødte på gaden, er det bare med at hoppe ud i det og sammensætte dine egne blandede outfits. Nanna, Tharsan og Simone nævnte alle tre, at de ikke går efter bestemte mærker, men godt kan lide at blande på kryds og tværs, så de ender med noget, der er helt deres stil.

Du kan gøre det samme, og hvis du ikke ved, hvor du skal starte, kan du se en samlet oversigt over alle de lækre brands, der forhandles på Katoni.dk. Der er noget for enhver smag og ethvert budget, uanset om du er på udkig efter herretøj eller dametøj.

Til kvinderne er Lykke by Lykke også et godt sted at lede efter nye items til garderoben. Her forhandles tøj og accessories fra en række danske brands, som nemt kan sættes sammen til fede, feminine eller rå outfits.

Det er altså bare med at hoppe ud i det store udvalg og finde de items, der tiltaler dig mest. Du kan også gå gennem din nuværende garderobe og se, om du måske kan sammensætte nye outfits ved at bruge dit tøj i nye kombinationer.